Martin Fuchs over lang niet op wedstrijd geweest zijn

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14479
Geregistreerd: 20-04-16

Martin Fuchs over lang niet op wedstrijd geweest zijn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-21 22:39

Equnews.nl
Sport

Afbeelding
De Zwitser Martin Fuchs met Clooney. Foto: Martin Dokoupil/ FEI/ Flickr


Martin Fuchs, de Zwitserse nummer twee van de wereld, reed afgelopen nacht naar een tweede plaats in de Grand Prix van Wellington. Onder het zadel had hij zijn trouwe Clooney (v. Cornet Obolenksy), het paard met wie hij ook de titel van Europees kampioen op zijn naam schreef. Toch was hij er naar eigen zeggen voor aanvang van de CSI5* Grand Prix niet helemaal gerust in: "Ik had Clooney lange tijd niet meer op CSI5* niveau gestart, dus het leek wel of ik helemaal opnieuw moest beginnen", vertelt hij.

"Als je lange tijd niet meer op dit niveau hebt gesprongen, blijft een CSI5* Grand Prix natuurlijk een hele uitdaging. Het klopt natuurlijk dat Clooney een paard met veel ervaring is, maar ik was er toch niet helemaal gerust in. Ik was dan ook best zenuwachtig voor aanvang van de Grand Prix. Wat het allemaal nog extra speciaal maakt, is dat er onder kunstlicht werd gesprongen. Natuurlijk heeft Clooney dit al eerder gedaan maar het zorgde bij mij toch voor een extra 'stressfactor'. Uiteindelijk pakte alles echter goed uit en bleek die stress helemaal nergens voor nodig", lacht de Zwitser.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: pjer en 4 bezoekers