Experimenten tuigpaard aanvragen voor 1 februari

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14460
Geregistreerd: 20-04-16

Experimenten tuigpaard aanvragen voor 1 februari

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-21 20:41

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
KWPN tuigpaardveulen. Foto: Amanda,
http://www.amandafotografie.nl/ Bokt Wiki


Bloedspreiding is en blijft een aandachtspunt binnen de tuigpaardfokkerij. Om die reden is het al enige tijd mogelijk om experimenten, die de bloedspreiding bevorderen, bij het Algemeen Bestuur in te dienen als experiment. Bij goedkeuring hiervan wordt het uit het experiment geboren veulen in register A geregistreerd in plaats van in register B. De Fokkerijraad tuigpaard heeft geadviseerd dat deze experimenten vóór 1 februari in het jaar van de dekking aangevraagd moeten zijn.

Mocht u dus van plan zijn dit jaar een hengst uit te kiezen voor uw merrie, die normaliter een register B-veulen zou opleveren, dan kunt u deze dekking nu nog aanmelden als experiment in het kader van bloedspreiding. De Fokkerijraad heeft geadviseerd de komende jaren de uitkomsten van eerdere experimenten met Friese hengsten te inventariseren, alvorens nieuwe experimenten goedgekeurd gaan worden. Deze kruisingen worden zodoende door het Algemeen Bestuur niet geaccordeerd.

U kunt de voorgenomen dekking aanmelden uiterlijk 1 februari 2021 (voor dekseizoen 2021). Dit kunt u doen door de gegevens van de merrie (naam, levensnummer, afstamming) en de gegevens van de hengst waarmee u wilt dekken (naam, levensnummer, afstamming) te mailen naar Karin Karlas van het KWPN.
Laatst bijgewerkt door JPitty op 15-01-21 17:15, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Foutje aangepast.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers