KWPN-hengst Five Star valt op in Florida

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12945
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN-hengst Five Star valt op in Florida

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-20 18:47

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Five Star, hier onder Kirsten Brouwer bij HE 2015. Foto: aniek1985


Grote indruk, dat maakte de tienjarige KWPN-hengst Five Star afgelopen weekend op het Global Dressage Fall Festival I CDI3* in Wellington, Florida. Op zijn allereerste CDI won de KWPN-goedgekeurde hengst (Amazing Star x Jazz) onder zijn Duitse ruiter Kevin Kohmann drie dagen op rij, elke proef met een topscore. “Met deze prestaties zou Five Star ook tot de beste Lichte Tourpaarden van Europa behoren”, liet jurylid Mariette Sanders na afloop weten. "Voor mij was hij het hoogtepunt van de week."

Five Star presteerde als jong paard heel goed op onder andere het WK voor jonge dressuurpaarden. Onder Kirsten Brouwer won hij zilver als zesjarige. Na enkele jaren bij Titas Wilaras van de Platinum Stables in Riel en via een kort verblijf bij Andreas Helgstrand, werd hij in de zomer van 2019 aangekocht was door de eigenarengroep Equitas LLC in Amerika. Kevin Kohmann kreeg de indrukwekkende hengst uiteindelijk te rijden en sinds de combinatie op concours uitkwam, hebben ze alleen maar gewonnen en indruk gemaakt op de juryleden.

In juli van dit jaar beloonde FEI-jurylid Ann Cizadlo Five Star en Kohmann zelfs met twee 10'en. “Ik heb Five Star en Kevin een 10 gegeven voor hun uitgestrekte stap en de uitgestrekte galop. Ik kan me beide bewegingen nog steeds duidelijk voor de geest halen, en als ik me zoiets na het concours kan herinneren, maakte het duidelijk indruk,” zei Cizadlo destijds.
Mariette Sanders was afgelopen weekend ook onder de indruk van de kwaliteitsvolle gangen van Five Star. “Five Star heeft een prachtige uitstraling en drie fantastische gangen. Vooral de stap is erg goed ”, aldus Sanders.

Beschikbaar voor de fokkerij
Met de tienen van Cizadlo, twee regionale kampioenstitels en nu drie overwinningen bij zijn eerste CDI, heeft Five Star bewezen een zeer opvallend paard te zijn voor de toekomst van de Amerikaanse dressuur. Niet alleen als sportpaard, maar ook als vaderpaard in de fokkerij. De eigenaren van Five Star hebben namelijk besloten hem in het nieuwe jaar beschikbaar te stellen voor de fokkerij. In Amerika zal dat grotendeels via vers sperma zijn, en buiten Amerika via diepvriessperma. Kathy Hickerson is degene die de fokkerijcarrière van Five Star zal managen. Binnen haar bedrijf “Majestic Gaits” biedt ze meer hengsten ter dekking aan, waaronder alle VDL-hengsten.

"Ik vind het geweldig en voel me vereerd dat ik gevraagd ben om de fokkerij van Five Star voor Amerika te regelen", aldus Hickerson. “We hebben in dit land maar heel weinig KWPN-hengsten van zijn kaliber beschikbaar. Zeker met zo'n super mix van de top bloedlijnen van Nederland en zijn internationale sportsucces. Meestal worden KWPN-tophengsten pas geïmporteerd nadat Europa ze lange tijd heeft kunnen gebruiken voor de fokkerij. Tot die tijd hebben wij ze dan alleen maar via diepvriessperma kunnen inzetten. Dat beperkt sommige merries en fokkers. Maar nu, dankzij Equitas, hebben we de optie vers, en Europa zal het diepvriessperma moeten doen. We hebben een super merriebasis in Amerika gekregen en Five Star zal heel veel goeds kunnen doen om onze Amerikaanse fokproducten te blijven verbeteren,” legt Hickerson uit. “Ik kijk er naar uit om in 2021 mijn eerste Five Star-nakomeling te fokken.”

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _kimm, Aliedaa, BreeWelshies, CharlieVM, femkepien, HarmanyL, Mondy, NibbitLotus, Ubermetrics en 18 bezoekers