Korte Grand Prix in Wereldbekerseizoen 2021-2022

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nissima
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 5582
Geregistreerd: 22-08-12
Woonplaats: Vlakbij Tarragona

Korte Grand Prix in Wereldbekerseizoen 2021-2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-11-20 19:54 Tip de Nieuwsredactie

Equnews / Eurodressage
Sport

Afbeelding
Jorinde Verwimp met Tiamo tijdens de FEI World Cup. Foto: Tezzy Momentz


In het Wereldbekerseizoen van 2021-2022 zal de korte Grand Prix-test opnieuw haar intrede maken. Dat heeft de FEI bekend gemaakt. De technische dressurcommissie is van mening dat de korte Grand Prix dezelfde moeilijkheidsgraad kan leveren als de reguliere Grand Prix-test.

Eind jaren '90 en begin jaren 2000 werd er al van de korte Grand Prix-test gebruik gemaakt voor het Wereldbekercircuit maar werd gedurende 15 jaar afgeschaft. Nu maakt de verkorte Grand Prix dus weer zijn intrede.

De herintroductie van de verkorte Grand Prix-test is "om een snelle en interessante wedstrijd op de eerste dag te behouden, het publiek betrokken te houden en emoties te tonen tijdens een interview direct na de test, terwijl de ruiters nog op hun paard zitten", aldus de FEI.

Na de eerste korte Grand Prix wedstrijd in 2018 in Londen kwamen klachten. De ontwerpers van de nieuwe korte Grand Prix-test gingen terug naar de tekentafel en een tweede versie werd getest op de CDI-W Londen 2019, deze werd beter ontvangen door de ruiters.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: beert, belle_boef, Felixity, Gero_Justine, Gingerlover9, jip010, JorineV, Liezel1, love_odin, m0niekkkie, MerleSimone, mmajar, noows, ukelille en 14 bezoekers