Bokt.nl • TeamNL eventing tweede in Nations Cup Le Pin au Haras
Pagina 1 van de 1

TeamNL eventing tweede in Nations Cup Le Pin au Haras

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-20 22:35
door Nieuwsredactie
KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Elaine Pen, hier met Vira. Foto: Francois Jaumier/ Bokt Wiki


TeamNL eventingruiters Janneke Boonzaaijer, Laura Hoogeveen, Tim Lips en Elaine Pen hebben in het Franse Le Pin au Haras een super prestatie neergezet door in de eerste FEI Nations Cup die dit jaar verreden werd als tweede te eindigen. Een mooi resultaat voor de dit jaar aangestelde bondscoach Andrew Heffernan. Tim Lips was met een 23ste plaats de beste Nederlander. De Fransen wonnen de Nations Cup.

Haras du Pin past de Nederlanders goed. Het is de locatie waar in 2014 de cross werd verreden die resulteerde in het historische brons op het WK en ook twee jaar geleden werd TeamNL er tweede in FEI Nations Cup.
Voor bondscoach Andy Heffernan is dit ook een mooie start. Voor het eerst was hij deze dagen in actie als bondscoach bij een Nations Cup.

Heffernan: "Het was een mooie week voor ons. Als team hebben we allemaal goed samengewerkt en de ruiters verdienden dan ook een goed resultaat. We zijn er blij mee en het is een fijne start om mee verder te werken."

De TeamNL ruiters hadden na het eerste onderdeel, de dressuur, de tweede plaats al te pakken. Toch moesten ze na het springen de Britten even voor zich dulden. Maar in de cross stelden de Nederlanders weer orde op zaken. Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ De Tailleur, Laura Hoogeveen met Wicro Quibus N.O.P., Tim Lips met Eclips en Elaine Pen met Divali gingen alle vier zonder hindernisfouten en met alleen wat tijdfouten door de cross. Het team kwam uit op 121.8 strafpunten, goed voor een knappe tweede plek achter Frankrijk (-88.2). De Britten werden derde met -127.7.

Uitslag Nations Cup
1. Frankrijk - 88.2 strafpunten
2. Nederland - 121.8 strafpunten
Elaine Pen (Voorschoten) - Divali, 45.2 strafpunten
Laura Hoogeveen (Nederweert-Eind) met Wicro Quibus N.O.P., 54.3 strafpunten
Janneke Boonzaaijer (Renswoude) met ACSI Champ De Tailleur, 38.9 strafpunten
Tim Lips (Made) met Eclips, 37.7 strafpunten
3. Groot-Brittanniƫ -127.7 strafpunten