Jameson RS2 op herhaling in Pavo Cup

Moderators: Shanna, Princesj, Dani, ynskek, Mondy, Polly, Hanmar, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 7407
Geregistreerd: 20-04-16

Jameson RS2 op herhaling in Pavo Cup

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-19 00:47 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Dressuur

Afbeelding
Marieke van der Putten met Jameson RS2. Foto door aniek1985

In de halve finale van de Pavo Cup pakte Jameson RS2 met twee tienen voor de draf en galop overtuigend de leiding. Marieke van der Putten bracht de Blue Hors Zack-zoon naar 92,6 punten, de kwaliteit van het voorstellen werd beloond met een 9,5 voor de harmonie.

“We vonden het een mooie kopgroep, met een stel paarden die aan elkaar gewaagd zijn”, meldt Arie Hamoen die samen met Patrica Wolters in het juryhokje zat. “Jameson RS2 vonden we vandaag de uitgesproken nummer één. Hij liet zich fijn rijden en werd mooi ontspannen voorgesteld door Marieke van der Putten. De draf en galop zijn in een woord fantastisch. In stap vonden we dat hij meer ontspande dan bijvoorbeeld op het afgelopen WK. Voor een 8 moet hij net wat meer overstap tonen, maar hij is wel zuiver en ontspannen. Jameson RS2 was constant bergop en dat is volgens ons nu het verschil met de nummer 2.”

Johnny Depp naar 91 punten
De tweede positie was voor Renate van Uytert - van Vliet met de met veel elasticiteit bewegende Johnny Depp (Bordeaux uit Wiana ster pref prest van Jazz, fokker J.A. en B. Naber uit Vredenheim) . “Een paard dat met veel kracht galoppeert, maar daardoor ook soms wat moeite heeft om open te blijven in de aanleuning. Als dat in de finaleronde beter is, denk ik dat de race nog niet gelopen is.”

Johnny be Goode

Emmelie Scholtens bracht Johnny be Goode (Dream Boy uit Amazing Grace prest van Tietse D, fokker Trea Mulder – Dolsma uit Dwingeloo) naar de derde positie en 90,2 punten. “We vonden het heel heel fijn los paard, dat alles voor rondom die 9 doet. In het schakelen zou hij nog net iets meer naar boven kunnen blijven. Daar mag Johnny be Goode nog net wat meer aan kracht winnen.”

Just Wimphof
De vierde plaats was ook voor Renate van Uytert – van Vliet en de KWPN-goedgekeurde Just Wimphof (De Niro uit Rastede elite sport-dres IBOP-dres van Riccione, fokker Carla Rienks – Kramer uit Westerlo BEL). “Just Wimphof vonden we een paard met drie fijne gangen. We zagen een fijne stap, een bruikbare draf, in de galop bleef hij iets horizontaal in het lichaam.” Totaal: 85,6 punten.

Jatilinda naar 84 punten
All at Once-dochter Jatilinda (uit Atilinda M keur pref sport-dres IBOP-dres van Negro, fokker Stal 104 uit Wijdewormer), de halfzus van Jameson RS2, bleef volgens Hamoen mooi open in de aanleuning en liet een fijne en bruikbare draf zien. De stap was wat wisselend, wat de score wat drukte. De voormalige NMK-kampioene werd door Vai Bruntink naar de vijfde plaats gereden.

Uitslag


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber_anne, BlogBeat, cariena1973, Googlebot, Pluttersput, Vaiqua en 25 bezoekers