Nederlands kampioenschap Reining & NRHA show in Grathem

Moderators: Dani, Shanna, khirshanta, EvelijnS, Hanmar, benangelique, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 6128
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlands kampioenschap Reining & NRHA show in Grathem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-05-19 09:59 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Western
Afbeelding
Slidingstop door Rieky Young. Foto door Marylon Brouwer.


Van donderdag 23 mei tot en met zondag 26 mei 2019 wordt door de DRHA (Dutch Reining Horse Association) de ‘Reining Challenge’ georganiseerd op het ‘Reining Center Meertenhof’, Baexemerweg 20, Grathem. Onderdeel van dit evenement is het NK Reining dat zaterdagavond 25 mei vanaf ongeveer 19.00 plaatsvindt.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Reining strijd zowel de Jeugd (Junioren en Young Riders) als Senioren om de titels. In 2018 gingen Anne Grether bij de senioren, Liselotte Verboom bij de Young Riders en Junior Amber Rommelse met goud naar huis.
Gedurende dit NK Reining is de top van de Nederlandse reining sport aan het werk te zien. Na deze avondvullende spectaculaire wedstrijd wordt de avond feestelijk afgesloten met een “Hollandsparty” verzorgd door Partyevents. Een leuke avond voor jong en oud, waar aanmoediging van de ruiters door klappen en juichen wordt gewaardeerd!

De reining liefhebber kan dat weekend zijn hart ophalen want er zijn van donderdag tot en met zondag diverse goed gevulde reiningklassen te zien met in totaal meer dan 600 (internationale) starts. Van professionals tot de beginnende ruiter en jeugd.

Op de fraaie accommodatie zal alle dagen Ed’s Saloon geopend zijn, waar heerlijk gegeten en gedronken kan worden. Tevens zijn er verschillende stands aanwezig.

Wat is reining?
Reining vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten en is eigenlijk het beste aan te duiden als Westerndressuur. De te verrijden en vast omschreven proef bestaat uit specifieke manoeuvres die ook in het reguliere ranchwerk zijn terug te vinden.
De meest bekende manoeuvres zijn de spin (spins zijn een serie van 4 zeer snelle draaiingen om het binnen achterbeen) en de sliding stop (het paard blokkeert vanuit hoge snelheid de achterbenen terwijl de voorbenen doorlopen, resulterend in een spectaculaire ‘sliding’).

Een goede proef laat een paard zien dat gewillig is naar de hulpen van de ruiter, geen verzet toont en zijn proef met veel correctheid en finesse uitvoert waarbij snelheid zorgt voor een extra dimensie.
Bij Reining is er sprake van sturen door middel van korte teugelaanleuning tegen de hals (neck-reining) en daarna weer ruimte geven van de teugel, dat alles met slechts één hand aan de teugel. Van reiningpaarden wordt verwacht dat zij een koel karakter hebben en niet snel van de wijs worden gebracht. Dit betekent dat het tijdens een wedstrijd mogelijk is en zelfs op prijs wordt gesteld als het publiek haar enthousiasme betuigt door te klappen, luid juichen of anderszins aan te moedigen.

Meer informatie over reining en deze wedstrijd, de Reining Challenge, vind je op deze website.


Mondy

Berichten: 7913
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Eindhoven

Re: Nederlands kampioenschap Reining & NRHA show in Grathem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-19 08:23

Leuk stuk !
Benieuwd hoe ze t gaan doen :)

[o]Mondy R.I.P 30-05-2012 <3 Jolly Joker
[EJL-ITP] Op naar 2019 met mn vriendje Woldhoeves Jolly Joker.
Be a appaloosa in an arena of sorrels.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DexterM, Jolien87, kiss, marjannuh, meniekske, SuperSuup en 24 bezoekers