NK Jachtpaarden wordt weer uniek

Moderators: EvelijnS, Hanmar, benangelique, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5982
Geregistreerd: 20-04-16

NK Jachtpaarden wordt weer uniek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-04-19 12:30 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Sportevenement

Afbeelding
Demonstratie slipjacht tijdens NK Jachtpaarden 2017. Foto door aniek1985

Op 20 april vormt landgoed De Valouwe in Ede het decor van het NK Jachtpaarden. Het NK jachtpaarden is de afsluiting van het (slip)jacht seizoen, wat loopt van oktober tot en met maart.

Tijdens het NK strijden de leden van de Jachtvereniging Soestdijk, Koninklijke Nederlandsche Jacht Vereeniging, de Midland Hunt en de Veluwe Hunt in de Masters Klasse om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Jachtpaarden’. Daarnaast is er de Members klasse waar de nationaal kampioen uit voortkomt.

De slipjacht is een spelletje met honden en paarden, waarbij de honden een spoor uitwerken wat door een loper, met lappen gedrenkt in vossenurine, wordt getrokken. De paarden en ruiters volgen de honden en overwinnen daarbij sloten, wallen, hekken en andere natuurlijke hindernissen.

Voor de tweede maal wordt het NKJ op het prachtige landgoed De Valouwe van de familie Schlimmer gehouden. Hiervoor vond het NKJ maar liefst 33 jaar plaats op Paleis Soestdijk. Voorzitter van de editie 2019 is de Koninklijke Nederlandsche Jacht Vereeniging, die dit jaar 100 jaar bestaat.

Het NK Jachtpaarden is een unieke wedstrijd. Na de voorkeuring, waarbij de paarden worden beoordeeld op type en gangen, wordt in de middag een cross country gereden in koppels.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Daninietje, Googlebot, SIEMxFUNNY, soesie, xJurdyWonanx, ziechriet en 20 bezoekers