KWPN Kampioenschappen in een nieuw jasje

Moderators: EvelijnS, Hanmar, benangelique, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5969
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN Kampioenschappen in een nieuw jasje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-04-19 14:39 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Overige

Afbeelding
Pavo Cup 2018. Foto door aniek1985

De KWPN Kampioenschappen zijn al jaren hét toneel van de Nationale Merriekeuringen, jongepaardenrubrieken en de Nationale Tuigpaardendag. Dit jaar wordt het programma aangepast om zo nog beter de sport en fokkerij te combineren en wordt niet langer gebruik gemaakt van het stadion van het WK Jonge Dressuurpaarden.

Van dinsdag 13 augustus tot en met zaterdag 17 augustus staat het Nationaal Hippisch Centrum in het teken van de KWPN Kampioenschappen. Eén van de grootste veranderingen is het inkorten van het programma van 8 naar 5 dagen. Het terrein van het Nationaal Hippisch Centrum wordt beter benut waardoor er meer disciplines tegelijk worden verreden en er meer bedrijvigheid is.

Samenvoegen
De finales om de Blom Cup zijn op donderdag 15 augustus tegelijkertijd met de Nationale Merrie- en Veulenkeuring voor de springpaarden. Hierdoor hoeven springliefhebbers niet speciaal terug te komen voor de finales van de sportrubrieken of de NMK. Ook de Pavo Cup en de Nationale Merrie- en Veulenkeuring voor dressuurpaarden zijn samengevoegd. Op vrijdag 16 augustus komen zowel de sportrubrieken als de keuringsrubrieken aan bod, de Pavo Cup verhuist hierdoor terug naar het dressuurterrein. Het aanbod per dag tijdens de KWPN Kampioenschappen is dus groter. De kampioenschappen worden afgesloten met hét tuigpaardenfeest van het jaar: de Nationale Tuigpaardendag.

Renswoude Horse Trials
De afstammelingenkeuring is geen onderdeel meer van de KWPN Kampioenschappen. Deze vindt nu plaats in Ermelo op zaterdag 10 augustus. Ook het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden wordt niet meer georganiseerd tijdens de KWPN Kampioenschappen. Dit kampioenschap is nu onderdeel van een wedstrijd voor jonge eventingpaarden die wordt gehouden op woensdag 29 mei tijdens de prestigieuze internationale eventingwedstrijd Renswoude Horse Trials.

Met deze veranderingen is het programma een stuk compacter en blijven de KWPN Kampioenschappen een bijzonder podium voor keuringspaarden en talentvolle jonge sportpaarden!


_Elke

Berichten: 1697
Geregistreerd: 03-01-14

Re: KWPN Kampioenschappen in een nieuw jasje

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-19 23:29

Heel jammer dat ze de Eventing paarden helemaal weg hebben van de dagen.. Alsof het er niet meer bijhoort.

Jammer..


Elisa2

Berichten: 17881
Geregistreerd: 31-08-04

Re: KWPN Kampioenschappen in een nieuw jasje

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-19 08:52

Ik ben er blij mee dat het weer "terug" is veranderd en de pavo en de keuringen weer tegelijk te volgen zijn.

Ik denk juist dat de eventers zo veel meer passend publiek krijgen.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ma_n0n, tassie, Toffeltje, ultimate, Willeke en 10 bezoekers