Geslaagde NRPS Hengstenshow 2019

Moderators: Hanmar, Polly, EvelijnS, benangelique, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5851
Geregistreerd: 20-04-16

Geslaagde NRPS Hengstenshow 2019

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-19 22:13 Tip de Nieuwsredactie

*nrps
Fokkerij, NRPS

Afbeelding
Davinci du Bois. Foto door aniek1985

De hengstenshow 2019 was weer een geslaagde dag! Er zijn hengsten aan de hand, los in de baan en onder het zadel gepresenteerd. Waar de ene hengst een kür op muziek liet zien, toonde de andere hengst zijn vaardigheden op de hindernissen. Diverse hengstenhouders hebben een dekking beschikbaar gesteld voor de verloting, waardoor er 20 dekkingen verloot konden worden! Enkele hoogtepunten van de Showdag zijn hieronder beschreven.

Kampioenen Hengstenkeuring 2019
Er werd zowel een kampioen bij de springhengsten als bij de dressuurhengsten gekozen, ook is er een kampioen bij de pony’s benoemd.

Bij de springpaarden is Chatham (Connect x Indoctro) gekozen tot kampioen. Chatham is gefokt door J. Regterschot uit Heerde en de hengst is in eigendom van R. Cramer uit Randwijk. Great Latin Lover en Kratos B waren ook uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Bij de dressuurpaarden is Glamourboy (Glamourdale x Tango) kampioen geworden. Deze hengst is gefokt door C. van den Bogert uit Hedel en is in eigendom Van Olst Horses uit Den Hout.

Klik op onderstaande afbeelding voor een video van Glamourboy:


De eretitel bij de pony’s is gegaan naar Davinci du Bois (Diamond Touch x Don Carino du Bois). Deze hengst is in eigendom en gefokt door A.C.M. v.d. Bosch uit Herwen. Ook His Royal Badness DK (Hesselteich's Golden Dream x Neptune van de Beekerheide) was uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Kampioenen Jonge Hengsten
De Kampioen Jonge Hengsten wordt gekozen uit de hengsten die het verrichtingsonderzoek met succes hebben doorlopen en/of het goed doen in de sport, en waarvan de eerste nakomelingen zijn geïnspecteerd. De eer bij de rijpaard hengsten was voor Painted Pride (Painted Black x Redford). Bij de pony’s ging de eer naar Leuns Veld Winston Jr. (Leuns Veld’s Winston x Aester El Nino).

Afbeelding
Jan en Eveline Calis. Foto door aniek1985

Jan en Eveline Calis NRPS-Paardenman en vrouw van het jaar 2018
Nooit te beroerd om met een hengst te komen tijdens shows en evenementen, deel nemen met verscheidene taken binnen een bestuur of commissie, dingen organiseren zoals een reis naar Tersk en altijd betrokken blijven.
In 1948 werd Jan geboren in Blaricum, op een boerderij. Het eerste paard was een werkpaard en daarmee werd met een volbloed gedekt en toen Jan 23 was kocht zijn vader de eerste Arabisch Volbloed Nagasaki. Jans vader kwam te overlijden en Jan kon Nagasaki behouden en kocht 2 belangrijke merrie’s Tajna en Safra, die aan de basis van de fokkerij van Zenith Arabians liggen.
In 1986 leert Jan Eveline kennen en inmiddels zijn ze ook alweer ruim 25 jaar getrouwd (1997).
Gelukkig is Eveline ook verzot op paarden en samen maken ze Zenith Arabians groot. Eveline brengt ze uit in de sport en Jan, bekend onder de naam “Flying Dutchman” brengt en traint de Arabieren van derden voor belangrijke nationale en internationale shows in Europa maar ook in Quatar, Jordanië, Polen en Rusland.
Inmiddels staan deze activiteiten op een iets lager pitje, maar nog steeds bieden ze hengsten aan en kom je ze overal tegen.
Een hele belangrijke hengst was Nagasaki, dat was immers de hengst waarmee het allemaal begon. Maar ook Lobeke en Dosator zijn bij het NRPS zeer bekend en Lobeke werd op hoog niveau in de sport uitgebracht. Tegenwoordig zijn bij het NRPS de hengsten Lobeke, Sagrand, Mythos, Wynton en Sjacour die onlosmakelijk met de naam Zenith Arabians verbonden zijn.
Voor dit bijzondere echtpaar daarom de NRPS titel: paardenechtpaar van het jaar 2018!


Rije
Hoofd Bezwaarcommissie en Nieuwsredactie

Berichten: 24036
Geregistreerd: 22-07-08
Woonplaats: Niet meer in Zwolle

Re: Geslaagde NRPS Hengstenshow 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-19 22:23

Wat een ontzettend verdiende titel voor Jan en Eveline! Van harte proficiat!

Heb jij een Arabisch volbloed (of minstens 50%) en rij je western? Word lid van de gezellige en sportieve DAWRA!

petraaken
Moderator Informatief
May the horse be with you!

Berichten: 41787
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-19 11:45

fijne dag gehad en mooie hengsten en presentaties gezien. Ook voor het eerst meegemaakt dat alles op schema verloopt qua tijd. Anders liep het vaak gigantisch uit maar dit keer konden we op het voorziene uur weer vertrekken richting België.

Andere video van de hengst Glamourboy.


baroeg
Correspondent
Berichten: 662
Geregistreerd: 11-02-10

Re: Geslaagde NRPS Hengstenshow 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-19 13:15

ehm ruim 25 jaar getrouwd (1997)... sorry, maar das nog geen 25 jaar hihi

Hug a horse a day, to keep the grumpiness away


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie