Wedstrijdseizoen IJslandse paarden van start met kampioenen

Moderators: Hanmar, Polly, EvelijnS, benangelique, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 5833
Geregistreerd: 20-04-16

Wedstrijdseizoen IJslandse paarden van start met kampioenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-19 21:08 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht
Overige

Afbeelding
Foto door Verra van Praag Sigaar

Afgelopen zaterdag, 9 maart stond Hippisch Centrum Exloo in het teken van de clubkampioenschappen van IJsland Rijders Noord (IJRN). Tevens is dit de aftrap van het IJslandse wedstrijdseizoen in Nederland, dat dit jaar geheel in het teken staat van kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen.

Jong en oud, lichte klassen en sportklassen streden in de verschillende proeven om de winst. Met een geweldig resultaat voor de vele sportruiters die uit het gehele land afreisden naar Exloo: De 25-jarige Friese Anne-Jet White uit Rijs werd met overmacht de nieuwe clubkampioen in de sportklasse en daarmee nam zij de titel over van Jeanette Santifort. De 20-jarige Aileen Mentink uit Hengelo verdedigde met verve haar titel in de sportklasse voor de jeugd en met succes. Opnieuw mag zij zich een jaar lang IJRN Clubkampioen noemen in de sportklasse, categorie jeugd. Regina Plate uit Ermelo (volwassenen) prolongeerde evenals de 18-jarige Sarah Guerra (jeugd) uit Amsterdam de titel IJRN Clubkampioen in de lichte sportklasse. Sarah Guerra staat al jaren eenzaam aan de top in de lichte klasse. Deze jonge ambitieuze amazone, die in 2018 nog ons land heeft vertegenwoordigd bij de Youth Cup in Zweden, kon voor de derde keer op rij de titel in ontvangst nemen.

Anne-Jet White is met de mooie Punktur frá Vogum met overmacht de clubkampioen Sport voor de volwassenen geworden. Zij presteerde uitstekend met een 5,83 in de töltproef T3 en een 5,87 in de viergangenproef V2. Aileen Mentink kwam, zag en overwon bij de jeugd in de sportklasse. Met de tienjarige Orðheldni frá Norðurslóðum behaalde zij een prima 5,2 in de töltproef T4 en een 5,37 in de viergangenproef V2. Een mooi begin van het seizoen voor beiden!

Sarah Guerra uit Amsterdam kon de winst niet meer ontgaan in de lichte klasse. Zij reed prachtig constante proeven met het paard Smellur vom Murrtal waarmee ze haar harde werken en trainen in Friesland (zij traint bij Anne-Jet Whtie) beloond zag met opnieuw het kampioenschap (3 x is scheepsrecht). Indrukwekkend was de prestatie van Vera van Praag Sigaar uit Noord-Sleen met de 12-jarige hengst Fitja-Hljómur frá Oddhóli. Van het gehele deelnemersveld behaalde zij de hoogste score van de dag. Namelijk 6,17 in de viergangenproef V2 en daarmee gaf ze gelijk haar visitekaartje af voor dit belangrijke wedstrijdseizoen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 13 bezoekers