Eigenaresse paardenopvang Enschede opnieuw in opspraak

Moderators: Shanna, khirshanta, Hanmar, Amaryllis, Dani, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5672
Geregistreerd: 20-04-16

Eigenaresse paardenopvang Enschede opnieuw in opspraak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-19 14:22 Tip de Nieuwsredactie

RTV Oost
Juridisch
Ingezonden door amy_leftover

De eigenaresse van een paardenopvang in Enschede moet zich voor de rechter verantwoorden wegens ernstige dierenmishandeling. Terwijl deze zaak nog behandeld moet worden, blijken er vorige week opnieuw twee paarden van haar in beslag te zijn genomen. Het gaat om Haflingers, die volgens de inspecteur van de Dierenbescherming soms dagenlang niet te eten en drinken kregen.

De 43-jarige vrouw, afkomstig uit Hengelo, toont zich bijzonder hardleers. In het verleden kreeg ze al meerdere waarschuwingen en zijn er diverse dwangsommen tegen haar opgelegd voor het verwaarlozen van haar dieren. Wrang genoeg moesten er in de opvang juist gewonde en zieke paarden een goede plek krijgen, maar in een aantal gevallen raakten de dieren van de wal in de sloot. De eigenaresse kwam oktober 2017 uitgebreid in het nieuws omdat er 15 pony’s en een paard van haar in beslag waren genomen. De dieren waren volgens de politie zwaar verwaarloosd. Ook toen had ze al meerdere waarschuwingen en dwangsommen achter haar naam.

De politie en Dierenbescherming waren indertijd in actie gekomen na een tip over een pony die vermoedelijk met een gebroken been in een weiland aan de Brandemaatweg lag. Omdat er al vaker klachten over de gewraakte locatie waren binnengekomen, werd ook een inspecteur van de landelijke Dierenbescherming ingeschakeld. De pony’s en het paard zouden onder beestachtige omstandigheden zijn vastgehouden. De dieren waren sterk vermagerd, de hoeven waren niet verzorgd en ze hadden niets te eten en te drinken. De eigenaresse bestreed dit echter. Haar dieren zouden niets tekort komen. "Het zijn gewoon mijn kindjes", verklaarde ze huilend.

De eigenaresse vertelde destijds voor de camera van RTV Oost dat ze al maandenlang slachtoffer was van een terreurcampagne. Het zou gaan om een wraakactie door drugsdealers die door haar zouden zijn verraden, luidde haar relaas. De politie hield echter vast aan het eigen verhaal en verklaarde dat niet voor niets dergelijke stappen worden ondernomen. Omdat ze zich bij de politieactie hevig verzette, moest de vrouw overigens door agenten in bedwang worden gehouden. Na uitvoerig onderzoek heeft het Openbaar Ministerie nu besloten de Hengelose strafrechtelijk te vervolgen. Ze moet zich daarvoor volgende week donderdag voor de politierechter verantwoorden, zo bevestigt een woordvoerder van justitie

De vrouw verwijst op haar Facebookpagina naar haar paardenopvang, maar daar lijkt al enige tijd geen sprake meer van bedrijfsactiviteiten. Toch houdt ze dus nog altijd paarden, aangezien de Dierenbescherming vorige week andermaal in actie kwam en twee paarden in beslag nam.

De inspecteur van de landelijke Dierenbescherming had de twee Haflingers al anderhalve maand op het oog. Volgens Dik Nagtegaal, woordvoerder van de Dierenbescherming, ging de verzorging de laatste weken hard achteruit. "De eigenaar kwam soms dagenlang niet voeren en water geven." Nadat de dierenarts aangaf dat het zo niet langer kon, besloot de Dierenbescherming in te grijpen. Volgens zegsman Nagtegaal heeft de officier van justitie opdracht gegeven de paarden in beslag te nemen: "Aangezien de verdachte een bekende is van de Dierenbescherming en justitie, en een historie kent van verwaarlozingen." De dieren zijn intussen overgebracht naar een opvangadres.


Maanlicht

Berichten: 4780
Geregistreerd: 30-07-07
Woonplaats: Amersfoort

Re: Eigenaresse paardenopvang Enschede opnieuw in opspraak

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-19 14:31

Hoe kan het dat zo'n vrouw, na zóveel waarschuwingen überhaupt nog dieren mag houden? Ik begrijp dat echt niet hoor...

Absolem

Berichten: 707
Geregistreerd: 27-11-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-19 14:51

Maanlicht schreef:
Hoe kan het dat zo'n vrouw, na zóveel waarschuwingen überhaupt nog dieren mag houden? Ik begrijp dat echt niet hoor...Oh zo ken ik nog wel zo'n opvang in Amersfoort. Die beesten zijn er ook gruwelijk beroerd aan toe. En maar fokken en maar zichzelf goedlullen. Helemaal naar wordt je er van.

Dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!

Lovebirds
Berichten: 42
Geregistreerd: 01-06-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-19 21:35

Ik vroeg me er iets over af?
Ik zag foto's van kleine pony's in die veewagen.
Die waren niet mager.
Hoe komen hun,er dan bij ze zijn wel mager?

Iemand die het weet?

Telpeva

Berichten: 7041
Geregistreerd: 26-08-06
Woonplaats: Westland

Re: Eigenaresse paardenopvang Enschede opnieuw in opspraak

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-19 21:46

Dat is een oude foto van dieren die al eerder bij deze persoon weg zijn gehaald in 2017. Dat is geen foto van de huidige situatie

"The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense." - Tom Clancy [o]

knollentuin
Berichten: 8817
Geregistreerd: 04-10-08
Woonplaats: heemstede

Re: Eigenaresse paardenopvang Enschede opnieuw in opspraak

Link naar dit bericht Geplaatst: Gisteren, 08:26

Heeft deze dame niet gewoon zelf hulp nodig? Bijzonder dat dit in een land als Nederland zo lang kan aanslepen

nee ik heb geen dyslectie, wel autocorrect!!

Akhal_Teke

Berichten: 2531
Geregistreerd: 22-08-08

Re: Eigenaresse paardenopvang Enschede opnieuw in opspraak

Link naar dit bericht Geplaatst: Gisteren, 21:32

Is dit diezelfde vrouw waarvan men ook al eerder pony's in beslag heeft genomen omdat ze mager zouden zijn?? Toen waren er op de foto's pony's te zien die niet mager waren. Op deze foto's zie ik ook geen magere dieren.
Is het toevallig dezelfde inspecteur?? Heeft die wel verstand van pony's?

Lovebirds
Berichten: 42
Geregistreerd: 01-06-17

Link naar dit bericht Geplaatst: Vandaag, 00:49

Schijnbaar geen verstand van pony's nee.Want ze zijn niet mager van de foto in 2017.
Vindt het allemaal zwaar overdreven.
De lid kan echt zwaar overdrijven,maar zij zit er maar mee.

Bonita_Bon

Berichten: 3134
Geregistreerd: 12-09-07
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: Vandaag, 08:05

Ah bekenden van mevrouw hier?


Ik vind het schandalig wat er moet gebeuren vóór er eindelijk een verbod voor het houden van dieren op iemands naam komt..

GPSWDL
Berichten: 22
Geregistreerd: 20-01-19

Link naar dit bericht Geplaatst: Vandaag, 15:50

https://www.google.com/amp/s/www.rtvoos ... rdenopvang

https://www.rtvoost.nl/nieuws/279543/Ca ... en-paarden

Waar zijn ergens foto's of films van de verwaarloosde paarden? Op deze filmpjes zien wij namelijk niks slechts behalve achterstallig onderhoud van de stalling zelf (teveel modder waar ze moeten eten, verwaarloosd uiterlijk van de stalling zelf). Ben wel benieuwd, omdat ze in het verleden ook wel eens zomaar heissa kwamen maken bij ons, ook omdat wij onze paarden ombeperkt buiten hebben staan en het er wat anders uit zag dan grote pensionstallen in de buurt met veel steen en tralies. Wij hebben drie keer de politie (die naar eigen zeggen zoveel verstand van paarden had want zij stond met eigen paard ook op een nabijgelegen manege..) langs gehad, 1 x dat ze geen water hadden terwijl ze ook uit de sloot dronken op dat gedeelte en de drinkbakken alleen aan de bovenkant bevroren waren wat al binnen 1 uur gebeurde en de paarden dat zelf ook doorbraken als ze wouden drinken. Dat krijg je met paarden die lekker buiten leven, die leren daarmee om te gaan. 1x omdat ze niet 3 keer per dag biks kregen... maar wel onbeperkt hooi, vitamine korrels en weidegang. Rond de schuilstal ontstond soms wat modder en ook daarvoor kwamen ze eens langs terwijl er 2 hectare weiland was wat wel droog stond en de schuilstal vol droog vlas lag. Niet dat wij het willen tegenspreken maar wij weten soms hoe grotere stallen in omgeving en buurtbewoners soms kunnen overdrijven en je helemaal gek kunnen maken. Ze dreigden zelfs bij ons met inbeslagname terwijl wij echt alles goed op orde hadden paarden waren in topvorm SPORTPAARDEN die wekelijks nog op wedstrijd gingen. Nog 1 "fout" en ze zouden overgaan op beslagname. Wij zijn verhuist en nu gelukkig met fijne boerenburen die allemaal een beetje hetzelfde paarden houden en niet doorslaan als je niet mee gaat in het 5 sterren manege gebeuren! Vandaar de vraag of iemand misschien over foto's beschikt? Zijn echt benieuwd! Zou wel erg zijn als het ongeveer zelfde verhaal betreft.

corine1981

Berichten: 4067
Geregistreerd: 05-08-06
Woonplaats: Maarssen

Re: Eigenaresse paardenopvang Enschede opnieuw in opspraak

Link naar dit bericht Geplaatst: Vandaag, 16:08

Ik zie ook absoluut geen verwaarloosde pony's.
Ze zou de boel wat netter kunnen houden maar verwaarlozing kan ik er niet op terug zien.

[o]:D

daantjuhhh

Berichten: 22090
Geregistreerd: 23-11-04
Woonplaats: The Netherlands

Re: Eigenaresse paardenopvang Enschede opnieuw in opspraak

Link naar dit bericht Geplaatst: Vandaag, 16:17

Paarden zien er op de foto's niet slecht uit.
Maar ik zie wel prikkeldraad en onwijs slecht verrot hooi liggen.

Vanaf zn filmpje kan ik geen oordeel treffen.

[o] [o] [o]
Andoy's legacy: M1 + 10 http://www.wanicare.com


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Furrow, Nienkebrwr en 15 bezoekers