Winters Four Legends KS zegeviert ook in de Lichte Tour

Moderators: Shanna, khirshanta, Hanmar, Amaryllis, Dani, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 5684
Geregistreerd: 20-04-16

Winters Four Legends KS zegeviert ook in de Lichte Tour

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-02-19 23:48 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, KWPN

Afbeelding
Stephanie Kooijman met Four Legends KS. Foto door bokker Charlotte http://www.picturepure.nl

De KWPN-goedgekeurde hengst Winters Four Legends KS maakte dit weekend in Maasdijk zijn debuut in de Lichte Tour. Met Dominique Filion in het zadel liep de Wynton-zoon naar 71,32%.

Na twee succesvolle wedstrijden in het ZZ-Zwaar lieten Winters Four Legends KS (uit Vienna elite pref prest PROK van Ferro, fokkers J. Jansen en G. Jansen-Blanken uit Joppe) en Dominique Filion hun kunnen zien in de Prix St. George. Het was pas hun derde wedstrijd samen, maar Filion bewees opnieuw dat zij een goede combinatie vormt met de zwarte hengst. Ze bleven in Lichte Tour-rubriek in Maasdijk bijna 5% voor op de concurrentie.

Jury's op één lijn
“Ik vond het een super goede proef en dat vonden de juryleden gelukkig ook!”, aldus een enthousiaste Dominique Filion. “Beide juryleden gaven exact hetzelfde puntenaantal, dat is natuurlijk ook heel fijn. Ik was er harstikke blij mee, zeker voor de eerste keer. Er zijn nog genoeg dingen te verbeteren, desondanks hadden we al een hele goede score. De enige grote fout was de laatste wissel in de serie om de drie die niet mooi was, dat was zonde en niet nodig geweest. Zelf reed ik een volte te groot en ook één keertwending kon beter. We hebben nog wat tijd nodig om meer aan elkaar te wennen voordat het perfect gaat.”

Klik met Four Legends
Dominique Filion zit sinds oktober 2018 in het zadel van de paarden van Judy de Winter. “Dat ik naar Judy toe ging was niet per se voor Four Legends, maar ik heb echt een klik met dat paard. Dat het zo goed gaat is heel mooi meegenomen. We gaan nu nog wat wedstrijden in de Prix St. George rijden en ook een paar keer Inter I starten. Dit was pas de eerste keer Lichte Tour; ik hoop dat we altijd zo’n score kunnen rijden, of nog hoger, maar ik vind dat er sterke concurrentie is. We gaan goed doortrainen en dan komen er ook wat grotere wedstrijden en internationale wedstrijden die we kunnen rijden.”


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, MariekeS_ en 14 bezoekers