Expression pakt met ruim 75% overwinning in de GP

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5515
Geregistreerd: 20-04-16

Expression pakt met ruim 75% overwinning in de GP

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-19 21:48 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Dressuur

Afbeelding
Diederik van Silfhout en Expression. Foto door aniek1985

De Grand Prix in Velddriel kende met drie KWPN-goedgekeurde hengsten een opvallend deelnemersveld. Diederik van Silfhout en de Vivaldi-zoon Expression trokken met een score van ruim 75% aan het langste eind.

Expression (uit Melody keur prest sport van Vincent, fokker G.W. van Norel uit Wapenveld) liep naar een overtuigende score van 75,272%. Daarmee bleef de bruine hengst voor op Emmelie Scholtens en Desperado (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC van Havidoff, fokker fam. Andeweg uit Randwijk). Deze combinatie scoorde 72,88%. Madeleine Witte-Vrees eindigde met 70,543% als derde in het zadel van Charmeur (Florencio uit Trendy elite pref PROK van Jazz, fokker H. van Helvoirt uit Rosmalen).

Super ontwikkeld
“Expression liep echt een hele fijne proef”, begint Diederik van Silfhout tevreden. “Hij heeft zich super ontwikkeld en is het laatste half jaar veel sterker geworden. Op de zware onderdelen scoort hij heel goed. De pirouettes waren in Velddriel super goed en ook de zigzag en de piaffe en passage waren mooi. Expression liep een foutloze proef maar we hadden nog een paar kleine dingetjes. Hij moest bijvoorbeeld een keer een pas wat zoeken in de overgang van piaffe naar passage en ook het aangalopperen was net niet mooi. Dat drukt het cijfer dan toch naar een 6,5 of 7 in plaats van een 8. Als die kleine dingen voor elkaar zijn dan kan de score echt nog een stukje omhoog.”

Jumping Amsterdam
“Van zichzelf is Expression een hele harde werker, hij heeft echt de instelling om het te doen. In de ring is hij er altijd voor me. Ik moet nog één internationale score met hem halen om in het A-Kader te komen, dus ik zou graag Jumping Amsterdam rijden. We staan daarvoor nog niet definitief, dus dat is nog even afwachten. Als we niet in Amsterdam mogen starten, dan gaan we naar Le Mans of Lier. We moeten wat meer in het ritme komen; deze score is natuurlijk hartstikke mooi maar er moet nog een beetje bij. En dat kan absoluut!”


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CharmingS, Doyal, Yavanna en 24 bezoekers