Bokt.nl • Duitsland introduceert nieuw keurmerk
Pagina 1 van de 1

Duitsland introduceert nieuw keurmerk

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-01-19 10:58
door Nieuwsredactie
Equnews
Overig

Volgens St. Georg heeft de Duitse paardenfokkerij een nieuw keurmerk. Elk paspoort van een Duits paard krijgt voortaan de stempel “German Horse Quality”. Verder is het paspoort van kleur veranderd en is de website www.germanhorsequality.com gelanceerd.

Dr. Klaus Miesner, managing director fokkerij van de Duitse Hippische Sportbond (FN), verklaart de motivatie voor deze stap: “Het komt tegemoet aan het verlangen van onze fokkerij-organisaties om de herkenbaarheid in het buitenland voor Duitse paarden te verhogen.”

De nieuwe website is bedoeld als een “eerste bron van informatie” om de aandacht in binnen- en buitenland op de kwaliteit van de Duitse paarden te bieden.

St. Georg stelt ondertussen de vraag in welke mate dit keurmerk echt nodig is en een meerwaarde biedt.

Re: Duitsland introduceert nieuw keurmerk

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-01-19 18:35
door xyzutu2
Zeer vaag. Als elke in Duitsland gefokte huis-, tuin en keukenshetlander zonder enig keuringspotentieel voortaan de stempel 'German Horse Quality' in zijn paspoort krijgt, wat betekent die stempel dan?
Voor een paspoort geldt geen enkel kwaliteitskeurmerk, en het beslaat ook nog eens alle rassen die in Duitsland gefokt worden. Dus hoezo 'Ein einheitliches Zuchtziel' als elk in Duitsland geboren weide-ongeluk voortaan het stempel 'German Horse Quality' krijgt?

Ik snap wel dat het in de sportpaardensectie handig kan zijn om je als land te profileren als The Place To Be als het om sportpaarden gaat, maar om nu alle rassen en zelfs compleet onbewust gefokte paarden daarin mee te slepen...