Bokt.nl • [VIDEO]Super start voor Bram Chardon in Lyon
Pagina 1 van de 1

[VIDEO]Super start voor Bram Chardon in Lyon

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-11-18 15:30
door Nieuwsredactie
hoefnet
Aangespannen rijden


Het Nederlandse top trio Bram Chardon, Koos de Ronde en IJsbrand Chardon domineerde vanmorgen in alle vroegte de eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in Lyon. Bram Chardon reed twee uitstekende omlopen en mag morgen als laatste de ring in. Koos de Ronde werd tweede, IJsbrand Chardon eindigde op de derde plaats.

Gelukkige winnaar Bram Chardon vertelt: “Tijdens de wedstrijd bij Koos de Ronde twee weken geleden reed ik voor het eerst met deze opstelling. Het achterspan is hetzelfde als vorig seizoen en ik had nu mijn ervaren marathon voorpaard Pandur mee. Ik had wel het vertrouwen toen we hier heen gingen en het liep vanmorgen twee rondjes fantastisch. Het span is erg op elkaar ingespeeld, ik had volledige controle en ze hadden tot het eind heel veel power. Toen ik het balletje er af tikte in de tweede omloop gooide ik het nog wat meer los en nam iets te veel risico, maar dat was voor mezelf een goede test voor morgen. Voor morgen is het belangrijk dat ik de eerste omloop bekeken rijd, want qua basis snelheid zit ik goed. En dan proberen bij de beste drie te komen.”

Ondanks de vroege starttijd, de wedstrijd begon om 08.30 uur, zat de sfeer er goed in bij het publiek dat weliswaar niet in grote getale aanwezig was, maar wel enorm enthousiast was. Het is de eerste keer dat Lyon een Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen organiseert en voor de organisatie is het hier en daar nog wat aftasten.

De Zwitser Jérôme Voutaz werd vierde, gevolgd door wild card rijder Chester Weber, József Dobrovitz en tweede wild card deelnemer Benjamin Aillaud.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik op onderstaande afbeelding voor een video: