NRPS: Jeugd bloeit in regio Midden

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9910
Geregistreerd: 20-04-16

NRPS: Jeugd bloeit in regio Midden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-18 12:34 Tip de Nieuwsredactie

nrps
Fokkerij, NRPS


De keuring van regio Midden stond in het teken van de jeugd. Zowel bij de jongste jaargangen als de driejarigen liep veel kwaliteit. Ook hier was het duidelijk dat de fokkerij weer aan het aantrekken is.

Bij de D-pony's ging de kampioenstitel naar de Nationaal jeugdkampioen van vorig jaar, de nu driejarige Gaia Royal Fortuna (Neptune van de Beekerheide x First Stayerhof's Ramzi H) van Lilian Kreuger uit Ochten. Een heel complete, rijtypische pony die uitstekend kan lopen. Een nog jeugdige, maar onmiskenbare opvolgster van haar kapitale moeder Fay Fortuna ZH voorl. keur (mv. Manpower Ludinga x Condor ox), die als driejarige Nationaal kampioen was en nu ook als rubrieksaanvoerder meeliep in de kampioenskeuring. Fay Fortuna won later op de dag met Franka Koster de goedgevulde zadelrubriek en heeft als talentvolle dressuurpony de toekomst wijd open voor zich liggen.

E-pony's
De achtjarige Contessa's Kashasa werd bij de E-pony's tot kampioen uitgeroepen. Deze palomino merrie van 1.54 m loopt Z-dressuur bij de paarden en bereikte met Vera Meurs de tweede plaats in de zadelrubriek. Kashasa stamt van Idzard uit Contessa's Baileys keur; prest.sport (Kanshebber x Diplomat). Haar moeder, die met Roos Dikkerboom internationaal dressuur loopt en met andere amazones in Z2-dressuur en Z-springen is uitgekomen, was ook op deze keuring. Evenals haar nakomelingen Cuarenta Y Tres (volle zus van Kashasa) en de ruin Kaluha (v. Kantje's Ronaldo). Zij bezetten in de zadelrubriek resp. de plaatsen 3, 4 en 5. Fokker en eigenaar van deze vier is Sabrien van Dijk uit Lienden.

Rijpaarden
De deelname bij de driejarige en oudere rijpaarden viel wat tegen, maar er plaatsten zich toch drie merries voor de kampioenskeuring, en de titel ging naar de vijfjarige Iris KB (Haico x Ico Sun), van fokker/eigenaar H.J. Klein Braskamp uit Borculo. Een mooi rijtypische merrie die met ruimte en souplesse beweegt. Het hoofd had iets meer adel mogen uitstralen.
Bij de rijpaarden kon ook een beeldschone tweejarige jeugdkampioen worden aangewezen in de persoon van Lots of Love Lariena JVR (Johnson x Sandreo), een volle zus van de hengst Justin Dunkelbraun JVR van Christie Jolink en Stefan van Rekum uit Halle. Een merrie met veel uitstraling en een prachtig front. Door spanning kwam de stap niet helemaal uit de verf, maar de draf was heel aansprekend, met een actief achterbeen en veel zelfhouding.

Veulens
De hoogste eer bij de rijpaardveulens ging naar een degelijke dochter van Painted Pride, Pride Lady (mv. Vancouver) van J. Mulder uit Hattem. Een veulen met veel uitstraling, dat in draf over ruimte en souplesse beschikt maar zich daarbij nog iets meer van de grond mag drukken.
Bij de Reg. A. dressuurveulens ging Nakeisha Valentiena JVR (foto hierboven) aan de leiding, dochter van Everdale uit oud-Nationaal kampioen Excellent Edwiena JVR (Jazz x Sandreo) van Jolink en Van Rekum. Het rijtypisch gebouwde, mooi langgelijnde veulen heeft veel uitstraling. Ze draafde met ruimte en prachtig bergop. Nakeisha Valentiena is geselecteerd voor de Limburgse veulenveiling SELL.

Bij de pony's was de deelname aan de veulenrubrieken overweldigend. Alle veulens kregen een eerste premie en het merendeel is uitgenodigd voor de Nationale keuring. Kampioen van de veulenboekers was de best bewegende en correct gebouwde Nero II (thumbnail op homepage), een van de twee Nightfever II-kinderen die tot het laatst om de titel streden. Het winnende hengstveulen komt uit een moeder van Zip x Sergi van Vreeburch, fokker/eigenaar P.C. van Oostrom uit Werkhoven.
Reg.A veulenkampioen was de charmante Madness DK (v. FS Mr. Right), gefokt door Demy Kurstjens uit de internationale dressuurpony Nina van de Beekerrheide (Neptune van de Beekerheide x Kooihûster Folkert).
Aansprekende jeugdkampioen van de pony's was Danique van de Puttehof (Don Cremello du Bois x Lamento III), gefokt door G. van de Putte-de Vries uit Zuidbroek en eigendom van mw. M. Vacquier en mw. S. de Korte uit Gemonde.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


kinel
Berichten: 1995
Geregistreerd: 17-05-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-18 11:25

Ik ben op de veilenveiling geweest en heb nakeisha gezien. Mooi beesje.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 5 bezoekers