Nederlands Eventing team zevende op EK pony’s

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9909
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlands Eventing team zevende op EK pony’s

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-18 22:56 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Eventing


Op het Europees kampioenschap voor ponyruiters in het Britse Bishop Burton heeft het Eventingteam geen gooi kunnen doen naar het eremetaal. Na dressuur stond de equipe van bondscoach Mans Buurman op de zevende plaats, maar op slechts 10 strafpunten van de bronzen positie.

Met de zeer pittige cross country in het vooruitzicht was er nog van alles mogelijk. Eerste teamamazone voor Nederland, Michelle Swinkels met de nog maar 8-jarige schimmel merrie Snow, kwam ongelukkig ten val op hindernis 13-b. Elise Otto reed met de ervaren Orchids Megan (v. Kantjes Carlando) als tweede voor Nederland een goede cross en maakten geen hindernisfouten. Kristy Snepvangers met Robin Hood (v. Oosterbroek Francois) was lange tijd ook op weg naar een foutloze croos, maar moest aan het eind van de rit 20 strafpunten incasseren op hindernis 21-a.

Om nog enigszins kans te maken op een goede klassering had Nederland nog een foutloze ronde nodig. Britt van Rijsewijk met Orgids Tigersun (v. Kantjes Carlando) reden zeer sterk en waren op weg naar foutloze cross country binnen de optimale tijd. Maar bij eveneens hindernis 21-a vonden zij hun Waterloo. Bij deze combinatie weken ze te ver uit naar links en sprongen daardoor het alternatief van het A-element van de verkeerde kant, hetgeen diskwalificatie betekende.

“Tijdens de voorbereiding hebben ze allemaal bewezen dit niveau aan te kunnen en hebben ze zich zeer goed geweerd in de cross, maar het zat nu gewoon even niet mee”, aldus bondscoach Mans Buurman.

In de landwedstrijd ging het goud naar gastland Groot Brittannië, het zilver ging naar Ierland en brons was voor Frankrijk. In het individuele klassement ging het goud en brons naar de Britten en het zilver was er voor Ierland. Elise Otto was de beste Nederlandse met plaats 20.

Uitslag landenwedstrijd
1. Groot Brittannië 101.00
2. Ierland 107,50
3. Frankrijk 108,50

Individueel klassement
1. Saffron Osborne (GBR) 28,00
2. Sophie Foyle (IRL) 32,10
3. Daisy Proctor (GBR) 32,10
20. Elise Otto 45,90
31. Kristy Snepvangers 74,60

Klik hier voor de volledige uitslag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Suky, Ubermetrics en 4 bezoekers