Manon Veerman en deftige Emerson dameskampioen Regio Noord

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9333
Geregistreerd: 20-04-16

Manon Veerman en deftige Emerson dameskampioen Regio Noord

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-07-18 12:57 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / Equnews.nl
Aangespannen rijden

Afbeelding
Manon Veerman en Emerson. Foto door aniek1985

Gisteravond werd tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Garijp door de rijdsters van de Regio Noord gestreden om het dameskampioenschap waarbij de paarden aangespannen zijn voor de tweewielige showwagen. Het was de zeer stabiel en sterk optredende Emerson die deze titel meenam.

Zeven dames namen er deel aan het kampioenschap Regio Noord, vier mochten er door naar de finale. Jurylid Johan Holties: “Dit viertal vormde een mooie kopgroep. Voor ons als jury was al vrij snel duidelijk dat Emerson kampioen moest worden, het was een unanieme beslissing. Emerson was een echt kopnummer. De vos showde zich met veel regelmaat, takt en ritme. Achter is hij sterk, in het front maakte Emerson zich heel mooi en het voorbeen werd ver weggebracht.” Emerson is een zoon van Manno uit Wyomi Landzicht, een ster preferente dochter van Marvel. Emerson is van de maatschap Alting en de rijdster was Manon Veerman.

Over de plaatsen twee en drie had de jury even gediscussieerd. Het werd El Nino B (v. Atleet) met Linda Boelens. “Twee en drie lag dicht bij elkaar, El Nino maakte zich ook deftig in het front maar zou nog even vriendelijker van orenspel kunnen. Het totaal plaatje was iets minder rijk dan dat van de winnaar.”

Fera Lueks kwam uit op een mooie derde plaats. Zij showde de KWPN-hengst Ditisem (v. Roy M) van haar vader Jan Muggen. ”Zoals ik al zei lagen twee en drie dicht bij elkaar. Ditisem liep een zeer constante koers waarbij zijn sterke achterhand opvalt. In het voorbeen zou hij nog net iets royaler kunnen.”

Els Nijenhuis kon de vos Cetrienes (v. Vulcano) van Ronnie Beuving als vierde opstellen. “Cetrienes toonde wel veel actie was minder constant dan zijn voorgangers, hij zou nog iets luchtiger aan de voorkant kunnen.”

In de ereklasse deden twee KWPN-hengsten goede zaken. De hengst Fantijn (v. Patijn) van Lammert Tel won de ereklasse met Linda Boelens en Ditisem wist in deze rubriek met Albert Lueks de tweede plaats te behalen. Vorige week in Tolbert liet de hengst Ditisem ook een beste verrichting zien in handen van Lieke Lueks. Deze combinatie werd jeugdkampioen Regio Noord.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: fransje23, iSuzz, Jorienn, Wispeltuur en 7 bezoekers