Weekend van het Paard in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Moderators: Dani, Leo, Muurp, Berdien, Hanmar, Murthul, Shanna, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 4686
Geregistreerd: 20-04-16

Weekend van het Paard in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-06-18 11:01 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / De Hoge Veluwe
Evenement

Afbeelding
43e Gemechaniseerde Brigade op Horse Event 2017. Foto: Marjoow


Op 30 juni en 1 juli is Het Nationale Park De Hoge Veluwe het decor van het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt, met onder andere een spectaculaire show van De Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid en op beide dagen een demonstratie vrijheidsdressuur door het bekende duo Eva Roemaat en Jesse Drent van Nalanta!

Op de Picknickweide in het centrumgebied van het Park kan iedereen beide dagen genieten van een afwisselend programma tussen 12.00 en 17.00 uur. Van shetlandercarroussel tot acrobatiek te paard, en van dressuur in volledige vrijheid tot een indrukwekkende demonstratie achtspan rijden met het grootste paardenras ter wereld, de Shire. De Nederlandse Vereniging Voor Bereden Wapenvaardigheid Par Saint Georges geeft op zondag een knallende finale. Tevens kan er deze dag worden genoten van een stoet historische rijtuigen. Beleef de tijd dat paard en wagen het straatbeeld bepaalden opnieuw! Om 13.30 zullen alle rijtuigen zich laten zien op het evenemententerrein.

Divers programma
Maar het programma kent meer hoogtepunten. Daniëlle Meyboom van Amable Paard en Inzicht verzorgt beide dagen een spetterende openingsact. Haar prachtige Friese paard Jauke laat zien met hoeveel plezier hij zijn oefeningen in vrijheid uitvoert. De kleinste bezoekers kunnen uiteraard zelf ook een ritje maken beide dagen staan de pony’s van de Minimanege van Stal Mansour voor ze klaar. Het gezellige strodorp maakt het evenement compleet.

Het Park en het paard
Al sinds haar oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gingen graag te paard voor een buitenrit over hun Park, alleen of met gasten. De huidige directeur van het Park zet deze traditie met enige regelmaat voort met Parkrelaties. Ook worden er jaarlijks twee besloten meutejachten gehouden, waarbij met bloedhonden wordt gejaagd op een loper.
Iedereen die graag te paard een rit zou willen maken door het Park, kan terecht bij Stal Mansour in Schaarsbergen. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaartjes voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende aanbindplaatsen met waterpunten in het Park, waar ruiters en hun paarden even kunnen rusten.

Meer informatie over dit evenement vind je hier: https://www.hogeveluwe.nl/nl/agenda/wee ... -het-paard


Heb jij tijd om mee te doen aan een onderzoek van de HAS Hogeschool?
Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: angrywolf, Googlebot, kverhage en 14 bezoekers