Tinus Ruiterkamp op 92-jarige leeftijd overleden

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8314
Geregistreerd: 20-04-16

Tinus Ruiterkamp op 92-jarige leeftijd overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-04-18 19:55 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
In memoriam


Met het overlijden van Jacob Martinus Ruiterkamp (92) is de wereld een markante hippische persoonlijkheid armer. Hij was het die de Koninklijke Federatie niet slechts een gezicht gaf, Tinus Ruiterkamp wàs de Federatie.

Zoals Tinus zich zowel in de aanloop naar als tijdens talloze EK's voor landelijke ruiters inzette om met zijn teams succesvol te zijn was tomeloos. En niet alleen daarin wilde hij succesvol zijn. Tinus Ruiterkamp wilde ook een bijdrage leveren aan het verbeteren van het niveau van paard- en ponyrijden in Nederland.

Ruiterkamp was Hoofdinstructeur van de Federatie en verzamelde secondanten om zich heen aan wie hij de mogelijkheid bood zich verder te ontwikkelen. Johan Hamminga kon zich richting het instructeursschap in de dressuur ontwikkelen, Lammert Haanstra mocht naar Duitsland om daar zijn licht op te steken in de voltige en Wim Bonhof kon zich specialiseren in het springonderricht. Daarin zat de grootste kracht van Tinus Ruiterkamp: weten waarin hij zelf mogelijk tekort schoot, maar zijn 'ondergeschikten' de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen dan hij zelf was gekomen. En daardoor was hij in staat zichzelf ook verder te ontwikkelen.

Toen de KNF zich vestigde in wat nu het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo is ging Tinus samen met zijn echtgenote wonen in de bij het gebouw staande bungalow. Zijn echtgenote Marietje deed de catering - wie denkt niet met weemoed terug aan haar gehaktballen? - en Tinus zwaaide er op zijn eigen wijze de scepter. Er werden crosshindernissen gebouwd en de KWPN hengsten deden hun verrichtingsonderzoek onder zijn bezielende leiding, zoals hij altijd alles met honderd procent inzet heeft gedaan.

Tinus Ruiterkamp had een strenge uitstraling, mede veroorzaakt door zijn harde kaaklijn, zijn priemende ogen en borstelige wenkbrauwen. Maar in zijn vierkante borst klopte een warm menselijk hart voor degenen de moeite hadden genomen om door zijn op het eerste gezicht afstandelijke houding heen te willen breken. Met het heengaan van Tinus Ruiterkamp is niet alleen een warme persoonlijkheid die intens met velen in de hippische wereld meeleefde overleden, maar met hem is nu ook een stukje KNF geschiedenis heengegaan.

We wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe met dit grote verlies.


NatasjavE

Berichten: 30462
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Re: Tinus Ruiterkamp op 92-jarige leeftijd overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-18 21:35

Ohhhh ik kan me deze man heel goed herinneren.

Hele goede herinneringen aan de KNF ruiterkampen.

Hij heeft een keer mijn radio afgepakt die ik mee had. Stond te hard bij het open raam. Mocht hem de volgende dag ophalen.

Hij zag er streng uit maar was echt een goede vent.

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

mala26

Berichten: 4277
Geregistreerd: 05-02-13

Re: Tinus Ruiterkamp op 92-jarige leeftijd overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-18 21:45

Ik 'ken' hem vooral van verhalen. Heel veel sterkte voor familie en vrienden.

Fog on her glasses, From the still steaming tea, A book in her hand, As she casually reads.
A catch in her breath, As the Climax grows near, She's deaf to the world : The book's all she can hear.
She's completely lost now, or perhaps she is found,
In this strange paper world
That's far from the ground.

linky

Berichten: 3608
Geregistreerd: 29-08-05
Woonplaats: Grun'n

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-18 07:45

Weer een markant persoon heengegaan............... ik mis de gezelligheid van de bijscholingen, tussen Kerst en Oudjaar, waarbij we aan lange tafels zaten en zijn vrouw heerlijk eten voor ons bereid had. Toch heel anders dan die pak-maar-wat toonbank van nu.

In the circle of life, you should never take more than you need....................

NatasjavE

Berichten: 30462
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-18 07:51

Ja was met de KNF instructieweken ook. Met zijn alle eten. Maakte inderdaad gehaktballen zoals mijn oma ook deed. :9

Dhr Ruiterkamp was er ook vaak bij bij ons concours in Breukelen. Ik heb hem een keer als springjurylid gehad volgens mij.

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

Han_24
Berichten: 16
Geregistreerd: 13-04-13

Re: Tinus Ruiterkamp op 92-jarige leeftijd overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-18 18:07

Als parcourshulp op de Levade werden wij na afloop door hem (omdat niet erop gerekend was dat wij nog naar Zeeland (Vrouwenpolder) moesten rijden) getrakteerd door samen met hem bij de chinees te eten wat wij enorm waardeerden.
Ook rijkunstig zag hij het zonder flauwekul en dat missen we al jaren enorm.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Belle_Siem, iiSunshine, J0yy, Kairos, Melissaaaaa, pat1967, Plukje, Sanniejtjuh, Selina, Silly_Woman, SylS en 34 bezoekers