Paardenmarktcomité Vianen teleurgesteld over inbraak loods

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11142
Geregistreerd: 20-04-16

Paardenmarktcomité Vianen teleurgesteld over inbraak loods

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-18 09:17

RTV Utrecht
Overige

Afbeelding
Voorbrengen in Vianen 2014. Foto: Vincent Teeuwen, via Flickr.

De organisatie van de Paardenmarkt in Vianen is op zoek naar nieuw gereedschap. Afgelopen week werd de opslagloods van het comité voor de tweede keer getroffen door een inbraak. De inbraak in de loods werd dinsdag ontdekt. Volgens Cees de Kruif van het comité gaat het om een forse inbraak en is de loods helemaal leeggehaald. Ongeveer vijf jaar geleden werd de organisatie ook al getroffen door een inbraak.

"Er is grote schade aangericht om binnen te kunnen komen. Ruit kapot en deuren ingetrapt", vertelt De Kruif. "Dit zijn meerdere mensen geweest, die 's nachts binnen zijn gekomen. Ze hebben de deuren weten open te krijgen en ik denk dat ze een bestelbusje hebben gebruikt. Die hebben ze binnengezet en al die materialen ingeladen in de bus, mag ik aannemen. Ze hebben alle tijd gehad in de nacht om alles te onderzoeken en weg te halen."

Onder andere tangen, schroevendraaiers, accu's, slijptollen en een lastafel zijn weggenomen. De loods stond vol met gereedschap en verlichtingskabels van de organisatie van de Paardenmarkt. "Wij verzorgen de verlichting in de grachten van Vianen tijdens de Paardenmarkt en er zijn een aantal kabels weg. Daarnaast hebben we in een stalen container al ons gereedschap liggen. En de inbrekers hebben de sloten van de container doorgeslepen. En die hele container is leeggehaald."

Het Paardenmarktcomité vindt het vooral heel erg vervelend. "We zijn allemaal vrijwilligers. Het geeft extra sores. En we zijn teleurgesteld dat we als vrijwilligersorganisatie worden getroffen door een inbraak."
De Kruif hoopt dat mensen de organisatie van de Paardenmarkt willen helpen aan nieuw gereedschap. De organisatie is wel verzekerd maar de vraag is wat er vergoed gaat worden. "We hopen dat sponsoren en particulieren die ons in het verleden ook geholpen hebben, ons in dit geval ook willen helpen. Alles wat met gereedschap te maken heeft is van toepassing."

Cees de Kruif is hoopvol dat de inbraak geen problemen veroorzaakt voor de organisatie van de Paardenmarkt. "Gelukkig is de Paardenmarkt pas in oktober dus we hebben nog wel de tijd om ons gereedschap weer aan te vullen."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlueStocking, Bommeltje_, horselover22, StalNollie en 10 bezoekers