Vermeulen wint KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5332
Geregistreerd: 20-04-16

Vermeulen wint KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-18 08:03 Tip de Nieuwsredactie

*KNHS
Dressuur, Parasport

Afbeelding
Demi Vermeulen en Ciska II. Foto door aniek1985

Vanavond is tijdens de Dutch Masters/ Indoor Brabant de tweede kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy verreden. De zege kwam na diverse proeven van zeer hoog niveau in handen van Demi Vermeulen met de merrie Ciska II.

De kwalificatiewedstrijd was onderdeel van een avond die geheel in het teken stond van de Para Dressuursport bij Indoor Brabant. Naast de wedstrijd waren er onder meer diverse clinics te bewonderen in de Peelhal.

Demi Vermeulen reed een zeer mooi proef met de imponerende Ciska II. De donkerbruine merrie heeft een prachtig front en is heel stil in de aanleuning, in combinatie met de goede, sterke gangen levert dat veel punten op. Vermeulen kwam op een eindtotaal van 79.278%.
Direct achter Demi Vermeulen kwamen Sanne Voets met Demantur N.O.P. en Frank Hosmar met Alphaville N.O.P.. Beide combinaties behaalden een score 78.458%.

Winnares Vermeulen is zeer verguld met haar zege. “Het ging echt super goed vanavond. We hebben de laatste tijd heel erg op de stap geoefend en dat ging in de proef nu ook duidelijk beter. Voor mijn gevoel was de hele proef ook echt constanter dan de vorige keer. Natuurlijk zijn er nog best wat kleine dingen die beter kunnen, maar ik ben er super blij mee. Samen met Femke Beljon, mijn trainster en eigenaresse van het paard, heb ik als doel gesteld om me dit jaar te kwalificeren voor de wereldruiterspelen. Zoals het nu gaat is dat denk ik ook een realistisch doel. Femke en ik hebben in Country Mill een gezamenlijke sponsor en op een sponsoravond zijn we in gesprek gekomen. Daardoor wist zij dat ik na Rio op zoek was naar een ander paard en zij kwam met het idee dat Ciska misschien wel heel geschikt was. We trainen bijna altijd samen en Femke rijdt Ciska ook los op de wedstrijden, we gaan er voor,” laat de blije Vermeulen weten.

Sanne Voets was na haar rit blij met het resultaat, maar vooral blij met de reclame die er gemaakt was voor de paradressuur deze avond. Een avond waar de amazone zich op vele fronten voor had ingespannen. “Voor de wedstrijd hebben verschillende pararuiters en trainers clinics gegeven om te laten zien wat we allemaal doen en hoe we werken. Deze avond ging echt over de sport en we hebben een mooi visitekaartje af kunnen geven. Van deelnemers en publiek heb ik ook veel positieve reacties ontvangen. Ik ben heel blij dat we dit op Indoor Brabant hebben mogen laten zien. Veel dank ook aan sponsor Witte Van Moort die dit mede mogelijk heeft gemaakt. De kaartjes actie die zij hebben georganiseerd, heeft ook zeker voor veel extra publieke belangstelling gezorgd.”

De KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy bestaat uit twee maal twee selectiewedstrijden die worden afgesloten met een kwalificatiewedstrijd. De eerste kwalificatiewedstrijd was tijdens Jumping Amsterdam, de tweede nu bij Indoor Brabant. Een totaal klassement over alle gereden wedstrijden bepaalt welke combinaties in actie mogen komen tijdens de finale. Deze eindstrijd wordt in juni verreden tijdens Outdoor Gelderland. Dit topconcours in Arnhem staat van 27 juni tot en met 1 juli op de kalender. Tijdens Jumping Amsterdam werd de kwalificatiewedstrijd gewonnen door Sanne Voets, werd Demi Vermeulen tweede en Frank Hosmar derde.

Uitslag kwalificatiewedstrijd KNHS-Witte Van Moort Para Dressuurtrophy Indoor Brabant
1. Demi Vermeulen (Zevenaar) – Ciska II, 79.278% (Grade 3)
2. Sanne Voets (Berghem) – Demantur N.O.P., 78.458% (Grade 4)
2. Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville N.O.P., 78.458% (Grade 5)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Natasja_, bryce27, Danique_G, fleur_yen, Hanneke137, Isa_Sofie, Mariett, Piekosjj, senna21, Stelvio, xxrossiexx en 22 bezoekers