DVB Foundation Award voor Mariette Scheltens

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5531
Geregistreerd: 20-04-16

DVB Foundation Award voor Mariette Scheltens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-18 23:59 Tip de Nieuwsredactie

persbericht dvb foundation
Parasport

Afbeelding
Foto door Leanjo de Koster van Digishots

In de Peelhal die vanavond geheel in het teken staat van de dressuur aangepaste sport is de DVB Foundation Award uitgereikt aan Mariette Scheltens, bestuurslid en ‘duizendpoot’ bij de Prinses Màxima Manege voor aangepast paardrijden in Den Dolder.

Het is ongekend wat Mariette Scheltens allemaal heeft gedaan voor de Prinses Máxima Manege. Dit jaar nog zorgde ze voor het rondkrijgen van de sponsoring voor een nieuwe bodem. Ze zorgde voor het vervangen en opknappen van de paddocks. Deze paddocks had ze jaren daarvoor in overleg met Utrechts Landschap al weten te realiseren. Scheltens zorgde recent voor een budget voor jonge sterke paarden, zodat een aantal van de trouwe paarden in Den Dolder met pensioen konden gaan. Scheltens is de 70 gepasseerd, maar onvermoeibaar in haar activiteiten. Mariette Scheltens wint dus de DVB Foundation Award 2017. Zij zal geen moeite hebben om de bijbehorende geldprijs van €1000,- ter bevordering van het therapeutische effect van paardrijden bij de Prinses Màxima Manege te besteden.

“In Mariette Scheltens eren we al die vrijwilligers in het land die extreem veel doen voor de paardensport aangepaste sport. Fijn dat deze vrijwilligers er zijn. Zonder hen gaat het niet”, zei oud-paralympisch winnaar Joop Stokkel namens de jury van de Award.

Dit jaar kon het publiek de jury attent maken op opvallende vrijwilligers. Uit de vele aanmeldingen werden ook Hermy Wensveen en Jeroen Treur in het zonnetje gezet. Hermy Wensveen is de steun- en toeverlaat voor de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Amsterdam. Jeroen Treur, zelf een ruiter met een beperking, ontwikkelde zich tot onmisbare verzorger van de paarden van Manege In t Biobos in Arnhem.

De DVB Foundation Award voor de dressuur aangepast sporten is een Jaarprijs van de stichting rond Dressuurstal Van Baalen voor iemand die het meest opvallend heeft bijgedragen aan deze tak van sport, in de ruimste zin van het woord. Dat kan zijn een sporter, trainer, sponsor, organisator, vrijwilliger, of anderszins.
De Award werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt.

De Award werd eerder gewonnen door:
2012: Journaliste Dorli Welp
2013: Trainster Adelinde Cornelissen
2014: Sanne Voets
2015: Equipe WEG 2014
2016: trainer Chris Haazen
2017: bondscoach Joyce Heuitink


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 bezoekers