Bokt.nl • Stoeterij in Haaksbergen wil vergunning voor trainingshal
Pagina 1 van de 1

Stoeterij in Haaksbergen wil vergunning voor trainingshal

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-03-18 18:32
door Nieuwsredactie
rtv oost
Overige
Ingezonden door JPitty

Stoeterij De Hanenberghoeve eist meer ruimte op de nieuwe locatie aan de Oude Enschedeseweg in Haaksbergen. De stoeterij wil dat er een trainingsruimte voor paarden komt.

De gemeente weigert ruimte te maken in het nieuwe bestemmingsplan voor een trainingshal voor paarden. De hal past niet in de kleinschalige omgeving, zegt een woordvoerder.

Natuur en Milieu
Omwonenden en de stichting Natuur en Milieu Haaksbergen vinden dat de gemeente het been stijf moet houden. Zij vinden dat de eigenaar, Johan Hilderink, het bedrijf te veel wil uitbreiden.

Aanvankelijk wilde de gemeente op die plek woningen bouwen, geen agrarische bedrijven. De Raad van State hield dit tegen omdat Hilderink al een plan voor het bedrijf bij de gemeente had neergelegd.

Vergunningen

Hilderink heeft intussen een vergunning gekregen voor een rijbak en stallen, een vergunningaanvraag voor een trainingshal wees de gemeente af. Volgens Hilderink is een trainingshal cruciaal voor het bedrijf. Hij zou op advies van de gemeente éérst een vergunning voor andere bebouwing hebben aangevraagd en later pas voor een trainingshal. Nu staat hij voor een dichte deur.

De Raad doet over zes weken uitspraak.

Re: Stoeterij in Haaksbergen wil vergunning voor trainingshal

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-03-18 15:31
door Rivendell
Eist? Lekker arrogant

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-03-18 01:25
door Anne_GTI
Rivendell schreef:
Eist? Lekker arrogant


In deze context de juiste terminologie. Heeft niets met arrogantie te maken.