Nederlandse paarden op dreef in Vejer de la Frontera

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 5326
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlandse paarden op dreef in Vejer de la Frontera

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-18 19:35 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / KWPN
Springen


De Sunshine Tour in Spanje trekt altijd een groot aantal deelnemers vanuit heel Europa. In de 1.50m Big Tour op vrijdag was er dan geen succes voor Nederlandse ruiters, maar wel voor paarden van eigen bodem. In de Grand Prix op zondag werd bovendien een topklassering behaald door Concorde-nazaat Bobby.

In de 1.50m Big Tour op vrijdag mochten maar liefst drie KWPN’ers zich melden voor de prijsuitreiking, zij wisten zich allen te plaatsen voor de barrage en hielden ook daar de lei schoon. Controe (v.Wender R) kwam onder Harry Charles uit Groot Britannië als beste uit de bus. Het fokproduct van J. van Gorkum uit Oirschot stopte de klok op 31.8 seconden, en waren hiermee slechts een honderdste van een seconde langzamer dan hun concurrent op de derde tree van het podium. De elfjarige Wender R-zoon komt uit de ster prok prestatiemerrie Tasolga (v.Iroko). Zij is tevens de moeder van Borus (v.Odermus R), die met de Australische Evie Buller op 1.50m niveau opereert. Controe was voorheen actief in de tweesterren eventing met Laura Collet alvorens zijn overstap naar de springring met Harry Charles.

Genetisch hoogstandje
Uit dezelfde jaargang kwam ook Cigo B van start. De Carthino Z-nazaat werd gepresenteerd door de Italiaan Riccardo Pisani. Dit duo trok een seconde langer uit voor de barrage dan Charles en moest zo genoegen nemen met plaats zeven. Cigo B werd gefokt door A. Van Bezouw te Helvoirt uit Rodansa (keur v.Animo). De Tsjechische amazone Emma Augier de Moussac zadelde een genetisch hoogstandje voor deze rubriek, haar tienjarige Diva. Deze stermerrie is een dochter van No Limit uit de 1.60m springmerrie Zilvana Verte (v.Ticallux Verte) en werd gefokt door P. Knijneburg te Deurne. De combinatie won vorig jaar maart nog de Grand Prix in Vejer de la Frontera en behaalde enkele top vijf klasseringen in de overige 1.50m rubrieken.

Bobby zesde in Grand Prix
De week werd zondag afgesloten middels de Grand Prix van Vejer de la Frontera. De Canadees Chris Sorensen klasseerde zich als zesde met de zestienjarige Bobby. Deze Concorde-zoon zag het levenslicht in de stallen van Stal Roelofs in Den Ham en kreeg hier de stamboeknaam V.Amelusina 60 mee. Bobby komt uit de prestatiemerrie Eamelusiena (v.Joost) die daarachter het Abgar-bloed voert, de welbekende succesformule van Stal Roelofs. Eamelusiena bracht tevens de goedgekeurde hengst Namelus R en is zelf een zus van de goedgekeurde Sam R.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: annibel, dabbo19, Koekie73, maria1990, Miran, Mosh, Wyb_ster, ZoZenn en 17 bezoekers