Wijzigingen Voltigereglement per 1 maart 2018

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8314
Geregistreerd: 20-04-16

Wijzigingen Voltigereglement per 1 maart 2018

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 15:49 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / KNHS
Voltige

Afbeelding
Anna Cavallaro. Foto: Daniel Kaiser /FEI


In 2018 worden kleine wijzigingen doorgevoerd in het Wedstrijdreglement voltige. Deze wijzigingen gaan in op 1 maart 2018. In een aantal artikelen is ter verduidelijking van de bestaande regels een toevoeging gedaan, daarnaast wordt de klasse Z solo een verblijfsklasse. De wijzigingen in het handboek voltige gaan in op 1 mei 2018.

Klasse Z solo verblijfsklasse
Vanaf 1 maart 2018 is het niet meer verplicht om te promoveren van de klasse Z solo naar de klasse ZZ solo. De klasse Z solo wordt een verblijfsklasse. Een voltigeur die niet toe is aan de klasse ZZ solo kan ondanks het bereiken van de winstpuntengrens doorstarten in de klasse Z solo. Wanneer eenmaal de overstap wordt gemaakt naar de klasse ZZ moet de voltigeur verder starten in deze klasse.

De voltigeurs die momenteel uitkomen in de klasse ZZ solo krijgen eenmalig de keus om te kiezen tussen de klasse Z of ZZ. De voltigeur bevestigt deze keuze door op de eerste wedstrijd die wordt gestart na 1 maart 2018 uit te komen in de gewenste klasse. Wordt gekozen voor de klasse Z, dan komt de ZZ klassering van de voltigeur te vervallen en wordt de voltigeur op een klassering van Solo Z+4 gezet. Let op: een eenmaal gemaakte keus is bindend!

Handboek Voltige
De FEI heeft wijzigingen aangekondigd in de FEI guidelines for vaulting judges die in maart 2018 in gaan. Nationaal volgen wij de FEI voor de beoordeling in een aantal klassen. Het voltigeforum wil de wijzigingen van de FEI in 2018 graag overnemen. Omdat de wijzigingen door de FEI nog niet volledig bekend gemaakt zijn is besloten om de wijzigingen in het handboek voltige per 1 mei 2018 in te laten gaan. Het handboek voltige en de aangepaste beoordelingsprotocollen worden halverwege april gepubliceerd op knhs.nl.

Bekijk hier de reglementswijzigingen 2018 en het volledige wedstrijdreglement voltige


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: gigil, PetalBot en 19 bezoekers