Leopold van Asten: “Het komt van twee kanten”

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8304
Geregistreerd: 20-04-16

Leopold van Asten: “Het komt van twee kanten”

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-01-18 23:57 Tip de Nieuwsredactie

persbericht Equestrian Centre de Peelbergen
Springen

Afbeelding
Leopold van Asten. Foto: Equitext

De winst in de Longines Ranking 1.40 rubriek op het Equestrian Centre de Peelbergen ging vanavond welverdiend naar Leopold van Asten. Met de ultra vlugge VDL Groep Miss Untouchable reed de voormalig Nederlands kampioen op het scherpst van de snede en verwees zo Duitster Hendrik Sosath naar het tweede geld. De derde plaats was weggelegd voor niemand minder dan Steve Guerdat. VDL Groep, tevens een van de founders van het ECdP, deed goede zaken in deze proef. Lisa Nooren eindigde met VDL Groep Sabech d’Ha op plaats zeven.

67 combinaties kwamen aan start in de GP-kwalificatie in de Peelbergen. In het basisparcours van Henk Linders en zijn team hielden 17 duo’s het hout boven. Lisa Nooren sprong het eerst in het oog voor Nederland. Met haar Qredo de Paulstra-hengst liet de amazone de chronometer stoppen in 34.04 seconden. Hendrik Sosath reed na Nooren een verhitte ronde met Catoki-telg Cadora. Het paar eindige hun rit met 33.26 op het scorebord.

Liever winnen
Een tijd die topruiter Steve Guerdat trachtte te kloppen. Met Venard de Cerisy (v. Open Up Semilly) liet de Zwitser zijn stuurmanskunsten gelden, maar moest met 0.04 seconden extra Sosath voor laten gaan. “Desalniettemin een mooi resultaat”, zegt Guerdat met een glimlach. Waarom de Olympisch kampioen van 2012 meerijdt op de Peelbergen weet hij mooi te vertellen. “Ik rijd liever mee om te winnen op een twee sterren concours als dat ik een paal aan de benen krijg op een vijf ster event.”

Rentree Corbinian & Albfuehren’s Happiness
“Zonder gekkigheid”, gaat de tweevoudig Wereldbeker winnaar verder. “Ik was al eens eerder hier geweest in Kronenberg om wat paarden uit te proberen. De faciliteiten kunnen wat mij betreft niet beter en vandaar dat ik hier Corbinian na een blessure weer voor het eerst aan de start breng. Die mogelijkheid is er op vijfsterren concoursen nu eenmaal niet. Ook mijn tweede paard, Albfuehren’s Happiness, is een aantal maanden niet meer op concours geweest en kan nu weer aan de bak. Dat ik dan met mijn derde paard een goede klassering behaal is wel mooi meegenomen”.

De rust erin houden
Van Asten was de twee na laatste starter. “Ik heb niet iedereen voor me zien springen, maar er werd wel echt voor gereden. Het was een prima barrage. Er zaten net genoeg nullers in, maar toch bleef het spannend”, begint Van Asten. Van hindernis één naar twee koos de VDL-ruiter voor de optie voorlangs de steil, die reëel krap bij de eerste oxer stond. “Die eerste bocht verliep heel mooi en daarna kon ik in een strak tempo doorrijden. Dit paard is van nature erg snel en gretig, dat helpt natuurlijk. Het is soms een kwestie van de rust erin houden, maar zoals ze vanavond sprong daar ben ik erg blij mee”.

Wisselwerking
Dat Van Asten vanavond het vuur aan de schenen legde van wereldsterren als Guerdat komt volgens de VDL-ruiter door een wisselwerking. “Ruiters als Guerdat, Rolf-Göran Bengtsson en noem er zo nog maar een paar rijden hier niet voor niets. Dat is toch wel een teken aan de wand. Als men niet tevreden is, dan komen ze niet terug. Er zijn er zat concoursen dichterbij huis waar ze terecht kunnen. OK, je kunt altijd wel kleine punten aanmerken ter verbetering, maar wat hier staat is solide en praktisch en dat werkt voor mij uitstekend”, besluit de winnaar tevreden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ELNTIE, Hetwaszoiets en 12 bezoekers