Bokt.nl • Brand in stal op de Goyergracht Zuid in Eemnes
Pagina 1 van de 1

Brand in stal op de Goyergracht Zuid in Eemnes

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-01-18 16:30
door Nieuwsredactie
Bokt.nl / Gooinieuws / Gooi & Eemlander
Overige, brand


Op nieuwjaarsochtend moesten de brandweerkorpsen van Eemnes en Laren uitrukken voor een brand in een paardenstal aan de Goyergracht Zuid te Eemnes. Er raakten geen paarden gewond. Er stonden vijf paarden in stal en op het moment van het ontdekken van de brand waren dat er nog twee. Deze konden in veiligheid gebracht worden.

Omstreeks 11:45 werd de brand ontdekt, de eigenaresse sloeg direct via 112 alarm. De tankautospuit van het Eemnesser brandweerkorps werd hierop met spoed ter plaatse gestuurd. Omdat de stal zich op afgelegen terrein zonder waterwinning bevond, werd er uit voorzorg ook direct een tweede tankautospuit van het Eemnesser brandweerkorps ter plaatse gestuurd. Ook de tankautospuit van de Larense buurgemeente werd nog als derde ter plaatse gestuurd, maar hun inzet bleek uiteindelijk niet meer nodig.

Op het erf bleek er brand in een opslag annex werkruimte van een stal te zijn ontstaan, de brandweer heeft verschillende sloopwerkzaamheden moeten verrichten om de brand uit te krijgen. De eerste tankautospuit werd ingezet voor het bestrijden van de brand terwijl de tweede tankautospuit werd ingezet om een waterwinning naar de brand aan te leggen vanaf de Goyergracht in Laren.

De brandweer had de brand snel onder controle. Een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht meldt dat de brand in een generator die in de opslag stond was ontstaan.

Re: Brand in stal op de Goyergracht Zuid in Eemnes

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-01-18 11:11
door Flevolander
Wat een rare zin..
Er stonden vijf paarden in stal en op het moment van het ontdekken van de brand waren dat er nog twee"

Re: Brand in stal op de Goyergracht Zuid in Eemnes

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-01-18 12:07
door IMJ
Die hadden een ontsnappingsplan gemaakt natuurlijk!

Maar fijn dat er geen paarden zijn omgekomen, het blijft altijd rot als zoiets gebeurd, toch weer een hoop schade. Sterkte voor betrokkenen!