Bokt.nl • Total U.S. met 90 punten naar winst in Zuidbroek
Pagina 1 van de 1

Total U.S. met 90 punten naar winst in Zuidbroek

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-01-18 14:03
door Nieuwsredactie
kwpn
Dressuur

Afbeelding
Dinja van Liere en Total U.S. Foto door bokker Focussed

Dinja van Liere is het jaar 2018 overtuigend begonnen in de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur. Ze won de klasse M dankzij een score van 90 punten met de uiterst getalenteerde Totilas-zoon Total U.S., die daarmee zijn koppositie in het tussenklassement versterkt.

Het was een strijd tussen meerdere toptalenten in de klasse M, waarin Total U.S. (Totilas uit Sandra van Donnerhall, fokker Gestüt Lewitz) met 90 punten aan het langste eind trok. “Een paard met fantastische kwaliteiten. Hij is heel scherp en laat zich fantastisch rijden. Hij vond het iets spannend in het begin, maar dat mag met jonge hengsten. Total U.S. imponeert enorm, heeft een prachtig front en beweegt altijd bergopwaarts”, loofde juryvoorzitter Monique Peutz de winnaar. Voor zowel zijn resolute stap, de goede harmonie en ongekende aanleg kreeg Total U.S. een 9, voor zijn bergopwaartse draf zelfs een 9,5. Krachtpatser Henkie (Alexandro P uit Beaujamanda ster van Upperville, fokker Gait Hekkert) verzamelde met Adelinde Cornelissen 86 punten en pakte daarmee de tweede plek. “Henkie gaat met veel kracht en power door de baan, en imponeerde ook zeker met zijn uitmuntende stap waarvoor we hem een 9,5 hebben gegeven.”

Tweemaal Dinja
Behalve de winnaar Total U.S. had Dinja van Liere ook de als derde geëindigde Hermès (Easy Game uit Bukkie keur EPTM-dres van Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek) onder het zadel. Hij kwam uit op 84 punten. “Ik ben Joop van Uytert heel dankbaar dat ik twee van zulke fantastische hengsten te rijden heb. Hermès heeft heel veel kwaliteit maar heeft nog iets langer tijd nodig dan Total U.S. Met beide hengsten ben ik ontzettend blij, het zijn twee wereldpaarden. Met Hermès moest ik als eerste starten dus was het nog iets rumoerig op de tribunes, waardoor hij iets gespannen begon. Gelukkig zagen de juryleden zijn natuurlijke kwaliteiten, en dat is ook voor de fokkers het meest belangrijk. Voor hen maakt het geen verschil of een hengst die zij willen gebruiken voor hun fokkerij een keertje schrikt in de proef. Hermes is ongelooflijk werkwillig, heeft zeer veel talent voor het hogere werk en springt thuis al een wisseltje. Hij pakt alles zo snel op!”, vertelt Van Liere. Ook over de winnaar spreekt ze in superlatieven. “Dat Total U.S. een groot natuurtalent is, kan iedereen zien. Hij doet alles met zó veel gemak en heeft zo’n functioneel lichaam, ik hoef het alleen maar te kunnen managen. Elke stap die hij zet is bergopwaarts en daarmee zijn we enorm in het voordeel. Ik vind hem echt het beste paard van zijn jaargang dus hoop dat we de klus kunnen klaren in Den Bosch, ik kan in elk geval niet wachten!”, lacht de amazone.