Manno-zoon Unieko keurhengst verklaard

Moderators: EvelijnS, benangelique, Hanmar, Polly, Shanna, khirshanta, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 6389
Geregistreerd: 20-04-16

Manno-zoon Unieko keurhengst verklaard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-01-18 00:19 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Keuring


Vandaag aan het eind van de middag maakte hengstenkeuringscommissievoorzitter Johan Hamminga tijdens de Hengstenkeuring Tuigpaard bekend dat de Manno-zoon Unieko voortaan het predicaat keur mag dragen, dankzij zijn goede prestaties in de fokkerij.

Nadat het showblok ‘Drie Koningen’ was afgelopen, waarin Unieko (uit Colinda keur v.Cambridge Cole, fokker H.A. Velderman uit Marienheem, ger. Black Horses, Sliedrecht en Mark en Martin de Groot, Giessenburg) zijn vader vertegenwoordigde, werd hem gevraagd terug in de baan te komen, omdat hem een heel speciale eer te beurt was gevallen. Johan Hamminga, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie tuigpaard, vertelde dat onder andere de stabiele, hoge sportfokwaarde en zijn hoge exterieurindex aanleiding waren voor de toekenning van het keurpredicaat. Geflankeerd door zijn zonen Jesse James, die vorig jaar kampioen werd van de hengstenkeuring, en de KWPN-goedgekeurde Fabuleus, werd Unieko in bijzijn van zijn eigenaren Mark en Martin de Groot de sjerp omgelegd. Een prachtige ereronde, waarin hij werd gevolgd door zijn beide zonen en waarin de inmiddels zeventienjarige hengst liet zien wat hij waard is, volgde.

Unieko was als driejarige kampioen van zijn jaargang tijdens de Hengstenkeuring, waarna hij met een groot aantal 8,5’en werd ingeschreven in het stamboek. In de sport behaalde de hengst zelf ruim 50 winstpunten. Diverse van zijn nakomelingen hebben het op de keurings- en concoursvelden bovengemiddeld gedaan. Zo werden zijn zonen Fabuleus en Aquarel goedgekeurd en werd Jesse James hengstenkeuringskampioen. Edaperty, Aurose, Dirose en Farianne M werden kampioenes op de Nationale Merriekeuring en Hireda werd als veulen nationaal kampioen. Daarnaast bracht hij een aantal succesvolle concourspaarden, zoals Dieni II, Diesel, Elegant, Fureda en Gerianne M.

Unieko is hiermee de eerste Manno-zoon die een predicaat krijgt toegekend vanwege zijn positieve invloed in de fokkerij.


Tuigje

Berichten: 392
Geregistreerd: 10-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-18 17:41

*\o/*

Helaas was ik verhinderd om erbij te zijn zaterdag..
Heb mijn merrie al ingefluisterd dat ze nu een KEUR papa heeft, maar ze leek nog niet erg onder de indruk :+

HET LEVEN IS RUIGER MET EEN TUIGER!

Knert

Berichten: 5303
Geregistreerd: 10-11-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-18 18:04

Tuigje schreef:
*\o/*

Helaas was ik verhinderd om erbij te zijn zaterdag..
Heb mijn merrie al ingefluisterd dat ze nu een KEUR papa heeft, maar ze leek nog niet erg onder de indruk :+


Sommigen waarderen ook niets }:0


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers