Springcommissie KWPN erkent twee Grand Prix hengsten

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8314
Geregistreerd: 20-04-16

Springcommissie KWPN erkent twee Grand Prix hengsten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-10-17 16:54 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij, Springen


De hengstenkeuringscommissie springen heeft besloten de succesvolle sporthengsten Darry Lou en Lord Sandro DDH te erkennen voor de KWPN fokkerij. Dit houdt in dat de hengsten dezelfde status krijgen als hengsten die KWPN goedgekeurd zijn. Nakomelingen van deze hengsten worden dus rechtstreeks geregistreerd in het veulenboek.

Darry Lou is een interessant gefokte zoon van de keurhengst Tangelo van de Zuuthoeve. De moeder van Darry Lou is Venus, een dochter van Nabab de Reve. Venus spong zelf internationaal in het 1.45. De grootmoeder is niemand minder dan Freelady, beter bekend als Burggravin. De Burggraaf-dochter waarmee Roelof Bril jarenlang succesvol was op het allerhoogste niveau. Ook in de fokkerij weet Burggravin haar stempel te drukken want zij bracht naast Venus nog een 1.60m, drie 1.40m. en een 1.30m. springpaard. Ook Darry Lou is gefokt door Roelof Bril. Als jong paard is Darry Lou verkocht naar Mexico en daar verder opgeleid. De Mexicaan Alberto Aldana heeft Darry Lou tot op Grand prix niveau gereden. Dit jaar werd de 9 jarige voshengst verkocht aan mrs. Wexner, een sponsor van het echtpaar Madden en kwam de hengst onder het zadel van Beezie Madden. Er was direct al succes, o.a. een vijfde plaats in de 5* Grand Prix op Spruce Meadows en ook in Aken presteerde de hengst afgelopen zomer sterk. Tijdens de Nations Cup wedstrijden in Dublin, de door Amerika gewonnen Nations Cup in Calgary en de Longines Nations Cup finale in Barcelona was de combinatie lid van de Amerikaanse equipe. Darry Lou voldoet aan de röntgenologische criteria van het straalbeen en spat en heeft een genoomfokwaarde van 97 met 44% btbh. De fokwaarde sport van Darry Lou is 159 (42%). Zijn stokmaat is 1.68 m. Sperma komt beschikbaar via de VDL Stud in Beers.

Lord Sandro DDH is een 15 jarige vos-zoon van Lordanos. De moeder is Sophie, een dochter van Sandro uit de merrie Gelizia, een dochter van Domino. Lord Sandro DDH is gefokt bij Uwe Neitzeil uit het Duitse Zetel. Bart Bles vormt al langere tijd een combinatie met Lord Sandro DDH. Zij waren succesvol in 5* wedstrijden op 1.60m hoogte. Hoge klasseringen werden behaald in o.a. Hickstead, Helsinki, Oslo en Verona. Ook werd de combinatie meermalen opgesteld in Nations Cup wedstrijden. Nadat de hengst een tijdje uit de sport is geweest vanwege een blessure, kwam de combinatie deze zomer weer heel sterk terug door direct de Grote Prijs van Arnhem te winnen. Lord Sandro DDH voldoet aan de röntgenologische criteria van het straalbeen en spat en heeft een genoomfokwaarde van 98 met 33% btbh. De fokwaarde sport van Lord Sandro DDH is 130 (54% btbh). Zijn stokmaat is 1.68 m. Sperma is beschikbaar bij Dekstation De Havikerwaard in de Steeg.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: janderegelaa, mabellean, Prins85, proudmama, Radian6, xEva en 21 bezoekers