Bokker achter het topic: emilyslaluna

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nayomie

Berichten: 31662
Geregistreerd: 31-12-10
Woonplaats: Naast de IJssel

Bokker achter het topic: emilyslaluna

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-17 18:00 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Bokt community

Afbeelding

In juli opende bokker emilyslaluna een topic met haar vermoedens dat haar oud-pony niet was ingeslapen zoals de eigenaresse verteld had, maar dat Lotje nog in leven zou zijn. Ze heeft een flinke zoektocht uitgevoerd, welke je hier teruglezen kunt. Uiteindelijk is Lotje terecht gekomen en terug in het bezit van deze bokker. Ze maakte vervolgens een mooi fototopic om Lotje te showen. Wij hebben nog wat vragen gesteld aan haar over deze situatie.

Allereerst voor de bokkers die je nog niet kennen, stel jezelf eens voor.
Mijn naam is Emily en ik ben 19 jaar. Ik studeer Diergeneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en woon dus doordeweeks in België. Ik ben nu 6 jaar lid van Bokt. Nadat Lotje bij haar nieuwe eigenaar was en mijn merrie Bantilla verkocht was, kwam ik niet meer op Bokt. Maar daar is sinds deze zomer een verandering in gekomen! Voor de rest heb ik geen idee wat interessant is over mij. Buiten mijn studie doe ik aan fitness, voor de rest maak je mij blij door series te kijken :D .

Juli dit jaar opende je een topic over je pony Lotje. Hoe kwam het dat je vermoedens had dat ze nog leefde?
In eerste instantie dacht ik paranoia te zijn. Toen mijn lievelingspony Laluna (vandaar mijn boktnaam) was overleden zonder dat iemand mij dat vooraf liet weten, kreeg ik echt een gevoel dat ze bij mij was in tijden dat ik steun zocht. Ik kan mij voorstellen dat veel mensen dat heel gek en cliché vinden. Maar toen Lotje zogenaamd was ingeslapen, had ik dat gevoel niet.
De trigger voor mij om verder te blijven zoeken, was toch wel het slechte contact dat opeens optrad tussen mij en Lotjes nieuwe eigenaresse. Elke keer als ik de situatie terug speelde in mijn hoofd, vond ik steeds meer onderdelen die niet bij de puzzel pasten. Nooit had ik echt gedacht dat ze nog leefde, ik wilde alleen antwoorden en daarom heb ik de hulp van bokt ingeschakeld.


Ondanks dat ze niet meer in je bezit was, hoe voelde jij je over deze situatie?
Ik vond het besluit ernaartoe erg moeilijk. Maar doordat wij grondig vooronderzoek verricht hebben en de plek gezien hebben waar Lotje zou komen te staan, hadden wij toch wel een goed gevoel met ons besluit. Lotje zou op deze manier veel aandacht krijgen en daarbij ook meteen kinderen met angsten of andere 'problemen' gaan helpen. Ze zou immers gaan dienen als therapiepony.
De keren dat ik op bezoek ging kreeg ik steeds weer twijfels of ik de juiste beslissing had gemaakt. Maar er werd mij verteld dat Lotje de reden was dat een meisje uit haar depressie kwam. Ik geloof erg sterk in de zin "Alles gebeurt met een reden". Mijn troost was dat Lotje nu veel goeds deed voor anderen.


Je had een tijdje niets meer laten horen op Bokt, op advies van andere bokkers. Heb je in die tussentijd nog wat ondernomen?
Ik kreeg als tip van een paar bokkers om even tijd voor mijzelf te nemen. Even uit de sterke emotie te komen van de teleurstellingen die in die weken zijn opgekomen. Offline van Bokt ben ik toch verder gaan zoeken naar oplossingen; in dit geval moest er een vervangende pony voor Lotje komen bij de manege. Deze heb ik kunnen vinden, maar uiteindelijk hebben we het toch zonder vervangende pony kunnen afhandelen.

Wat was je reactie toen ze weer terecht was?
De term 'terecht' kan ik twee keer uitleggen. De dag dat ik erachter kwam dat ze leefde & de dag dat ze weer bij mij kwam.

Ik hoop dat jullie je kunnen voorstellen dat ik binnen 2 dagen;
- erachter kwam dat alles wat ons verteld is de afgelopen 3,5 jaar gelogen was,
- Lotje van ingeslapen naar geslacht naar levend is gegaan.

Vrijwel gelijktijdig met de mail van het NRPS met het bericht dat Lotje in het systeem nog als levend staat, kwam het nieuws van een medebokker dat Lotje inderdaad dezelfde Lotje was op de manege waar haar dochter lest. Ik heb zo vaak gewenst dat mijn ouders opeens met Lotje in een trailer bij ons op de oprit zouden komen. Ik heb nooit gedacht dat mijn pony echt leefde en ook ooit terug zou komen! Toen ik Lotje voor het eerst zag, moest ik mijzelf toch wel even knijpen.

Velen vroegen of Lotje mij herkende, die dag op de manege toen ik haar voor het eerst in al die jaren heb gezien. Voor mijn gevoel herkende ze mij niet heel goed. Maar hoe langer ik bij haar was hoe meer ze zich mij herinnerde, denk ik.
Toen ik Lotje over het erf liet lopen, van waar ze vroeger en nu ook weer staat, zag ik in een keer deze prachtige pony opbloeien alsof ze wist dat ze weer haar oude leven terug had en dat het hier goed was. Als ik voor ons beiden mag spreken: het is alsof we nooit uit elkaar zijn geweest
.

Afbeelding


Hoe gaat het nu met Lotje?
Lotje doet het heel erg goed. Zij en haar oude paardenvriendjes konden het meteen goed met elkaar vinden. Binnen de eerste week zijn zowel de smid als de dierenarts langsgeweest om alles weer in orde te maken. Haar hoeven waren erg aan bekapping toe en Lotje is in al die jaren dat ze weg was nooit geënt geweest. Bovendien heeft ze in 8 jaar geen tandarts gezien dus haar tanden zijn ook meteen in orde gemaakt.
Velen zeggen tegen mij, je zou deze pony geen leeftijd van 26 geven!


Wat ga je met haar doen in haar mooie pensioen jaren?
Mijn doel is om Lotje zo comfortabel mogelijk te houden. Op advies van de dierenarts maken wij voor zo lang het kan nog stapritjes in het bos. Dit is goed voor haar lichaam en bovendien vindt Lotje het heerlijk. Ook al is ze oud en met pensioen, ze wil zo graag blijven lopen. Dit is denk ik ook een grote reden waarom ze het na al die tijd nog zo goed doet. Ik moet haar buiten toch wel vaak terughouden, want de andere paarden kunnen nooit snel genoeg volgens Lotje!
Verder mag Lotje lekker veel in de wei staan met de rest van de kudde. Ik hoop haar nog lang een fijn pensioen te kunnen geven. Dit heeft ze echt verdiend.


Afbeelding


Wil je verder nog wat kwijt?
Ik wil graag alle bokkers die mij in het eerste topic hebben geholpen heel erg bedanken. Van tips, tot steun bij slecht nieuws, tot het geven van goed nieuws, tot meer tips. Zonder jullie zou Lotje nooit gevonden zijn en zou ze nooit haar welverdiende pensioen hebben gekregen.
En voor alle bokkers die mij nog steeds volgen in Lotjes nieuwe topic: ik ga jullie zeker op de hoogte houden! :j


Afbeelding


breggel1982
Berichten: 252
Geregistreerd: 09-01-10

Re: Bokker achter het topic: emilyslaluna

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-17 19:57

wat een verhaal!
heb je eigenlijk nog gevraagd waarom ze deze leugen verteld heeft?
ik bedoel wat heeft ze er aan ?

HaKuNaMaTa

Berichten: 2397
Geregistreerd: 15-07-12

Re: Bokker achter het topic: emilyslaluna

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-17 20:39

Wat een prachtig verhaal! Ik heb je vanaf het begin gevolgd, het was spannend, en het bleef spannend.. maar wat een prachtig verhaal!!

TrIjNiE__

Berichten: 2481
Geregistreerd: 05-03-11
Woonplaats: België

Re: Bokker achter het topic: emilyslaluna

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-17 20:45

Dit is zo'n prachtig verhaal! Ik ben het topic pas tegengekomen toen Lotje al gevonden was, maar wát een stress was het zeg :(:) Heel veel plezier met je mooie pony Emily, ik hoop dat ze nog vele jaren bij jou mag zijn! <3

Sultan <3

emilyslaluna

Berichten: 3309
Geregistreerd: 11-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-17 05:50

Dankjewel!

breggel1982 schreef:
wat een verhaal!
heb je eigenlijk nog gevraagd waarom ze deze leugen verteld heeft?
ik bedoel wat heeft ze er aan ?


Ik heb verder geen contact meer gezocht. Ik zou niet weten wat ik ermee zou kunnen bereiken. Ik probeer te geloven dat de bedoelingen in eerste instantie goed waren en dat er door omstandigheden geen andere keus was dan zo te handelen. Helaas kan ik daar toch niet volledig in geloven, want sommige dingen waren vanaf het begin gelogen...

Riel

Berichten: 1953
Geregistreerd: 04-11-15

Re: Bokker achter het topic: emilyslaluna

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-17 18:41

Mooi! Geniet van het nu en van alles wat de toekomst jullie brengt!

Jennanne

Berichten: 460
Geregistreerd: 29-08-16

Re: Bokker achter het topic: emilyslaluna

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-17 19:03

vreemd zeg, hoe mensen kunnen liegen over dingen..

Maar fijn dat je haar terug hebt! Ze ziet er prachtig uit :)

The_Cat

Berichten: 5959
Geregistreerd: 04-11-15
Woonplaats: Antwerpen

Re: Bokker achter het topic: emilyslaluna

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-17 19:12

Wat een leuk om te lezen! Zonde dat mensen toch zo slecht kunnen doen..

To ride a horse is to ride the sky.

LHS13

Berichten: 572
Geregistreerd: 14-03-07

Re: Bokker achter het topic: emilyslaluna

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-17 19:28

<3 nogmaals veel geluk toegewenst!

[o]

MachoPablo
Berichten: 5281
Geregistreerd: 03-03-11
Woonplaats: In huis met dak boven me hoofd

Re: Bokker achter het topic: emilyslaluna

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-17 02:36

Ik volgende dit topic van begin tot nu, hoop jullie nog jaren samen souden zijn jullie zijn top duo

[RIJ-ITP] Sneeuwpret
Sinds 27-11-2011 trotse eigenaar van een Andalusiër PRE Pablo
Sins 30-11-2013 troste eigenaar van Winny *winnetou*
Bietjuhh : Is there a road I could follow, to bring you back home?

emilyslaluna

Berichten: 3309
Geregistreerd: 11-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-17 20:27

Dank jullie wel! Steeds als ik het verhaal moet uitleggen aan mensen dan ben ik net zo verbaasd als diegene die het voor het eerst horen. Ik snap eigenlijk alsnog niet hoe het allemaal zo heeft kunnen lopen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anjali, anji, Desi_2409, Esther_, Lindadamhuis, PetalBot, Vagabondo, xRoossie95 en 14 bezoekers