Goud voor Belgisch Reiningteam op FEI EK 2017

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8304
Geregistreerd: 20-04-16

Goud voor Belgisch Reiningteam op FEI EK 2017

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-08-17 09:59 Tip de Nieuwsredactie

*KNHS / Westerntoday
Western

Afbeelding
Roy van der Hoeven en A Chic On Whiskey, foto door Amanda

Op dit moment wordt het FEI European Championship 2017 Senior Riders verreden op de CS Ranch in Givrins, Zwitserland. In de teamcompetitie wist België het goud te winnen en Nederland een vijfde plaats te behalen. Zilver was voor Duitsland en Italië ging naar huis met de bronzen medaille.

Voor het Belgische team kwam als eerste Bo Brutsaert aan start met CJ Whiz. Ze reed de score 212,5. Ann Fonck was de tweede ruiter van het team en reed met Topgun Showtime een 222. Ook Cira Baeck wist een 222 te rijden met Shine N Whiz. Als laatste starter kwam Bernard Fonck de ring in met Smart N Sparkin. Met de score 223 won het Belgische team knap de gouden medaille.

Petra van Ede reed met Wimpys Wound Up een sterke proef en kreeg de score 215. Helaas kostte een fout na de tweede wissel haar drie punten. Ook Suzanne Scharroo reed met Walla Whiz N Tari BB een sterke proef en liet indrukwekkende cirkels zien. De score 214,5 was een mooie tweede teamscore. Jurgen Pouls kwam als derde ruiter voor het team aan start. Met Paula First Gun begon hij zeer sterk, maar een te vroege stop in de tweede spin en een fout na de tweede wissel kostte hem in totaal 4,5 punten. De score 211 bleek de derde teamscore, aangezien Anne Grether niet het niveau liet zien wat we van haar gewend zijn. Haar paard Wimpys Little Tejano was te sterk in de proef en helaas resulteerde dat in een 211. De totaalscore 640,5 was goed voor een mooie vijfde plek.

De individuele ruiter Roy van der Hoeven reed een sterke proef met zijn merrie A Chic On Whiskey. Met de score 215,5 was hij de beste Nederlandse combinatie. Lia Freriks kwam ook als individuele ruiter aan start en reed met Ready For Revolution een 208.

Bondscoach Robert Overbeek: “Ik ben trots op onze ruiters. We hebben een doel gezet en dat hebben we bereikt. We begonnen sterk met de eerste twee ruiters, maar helaas is dat niet doorgezet. Ik hoop dat de ruiters in de consolation round kunnen laten zien dat ze in de finale thuishoren.”
Vandaag rijden de senioren de consolation round en rijden de Junioren en Young Riders de teamcompetitie voor de FEI World Championships. De beste 15 (incl ties) gaan rechtstreeks door naar de finale. Nr 16 t/m 35 mogen vandaag nog een keer aan start komen in de consolation round en de beste vijf mogen alsnog aan start komen in de finale. Voor België komt Bo Brutsaert aan start en voor Nederland zijn het Roy van der Hoeven, Petra van Ede, Suzanne Scharroo, Jurgen Pouls en Lia Freriks. Helaas valt Anne Grether er net buiten.
Laatst bijgewerkt door Daihyo op 11-08-17 22:18, in het totaal 2 keer bewerkt
Reden: Aangevuld


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: fohadie, Montgri, veerledec en 15 bezoekers