Drie springhengsten verlaten verrichtingsonderzoek

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5556
Geregistreerd: 20-04-16

Drie springhengsten verlaten verrichtingsonderzoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-04-17 08:00 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij, KWPN


Op de helft van het verrichtingsonderzoek voor de rijpaardhengsten zijn er nog 22 3-jarige springhengsten, 2 4-jarige springhengsten en 10 3-jarige dressuurhengsten in de race voor goedkeuring.

In de training blijft rustig worden toegewerkt naar de eindpresentatie op zaterdag 20 mei. Dat houdt in dat naast de trainingen in de Willem-Alexanderhal onder het zadel ook met regelmaat wordt gewerkt aan de longe, maar ook op het buitenterrein. Hiernaast blijft ontspanning in de paddocks uiteraard van belang, om de hengsten fit en vrolijk naar de eindstreep te laten gaan. Elke dinsdag en woensdag staan respectievelijk beoordelingen voor de spring- en dressuurhengsten gepland, en nu er sinds vrijdag weer twee Gelderse hengsten op het KWPN-centrum aanwezig zijn voor hun verrichtingsonderzoek worden ook zij op de woensdagen beoordeeld.

Twee springhengsten werden doorverwezen naar het najaarsonderzoek. Het gaat om de driejarige cat.nr.12/147 (Farfan M x Calvin Z) en de vierjarige cat.nr.33/178 (Etoulon VDL x Coromino). De eigenaar van de vierjarige cat.nr. 31/130 (Diamant de Semilly x Darco) besloot de hengst terug te trekken.

Aankomende dinsdag 25 april om 8.00 uur worden de springhengsten opnieuw beoordeeld. Aansluitend staat de aanlevering van de vijfjarige cat.nr. 37/110 Heineken VK (Zirocco Blue VDL x Rebel II Z) en de zesjarige cat.nr. 38/278 Spiros Z (Spartacus x Quaprice Z) op de planning.

Klik hier voor de deelnemende hengsten aan het verrichtingsonderzoek.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie