KWPN: Kannan-zoon Juventus V G kampioen springhengsten

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8309
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN: Kannan-zoon Juventus V G kampioen springhengsten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-17 17:05 Tip de Nieuwsredactie

bokt / kwpn
Fokkerij, Springen, KWPN


In Den Bosch is gister de KWPN hengstenkeuring van start gegaan. Na twee dagen selecteren heeft de hengstenkeuringscommisie in totaal 49 springhengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Daarvan mochten de vijf meest complete springhengsten vanmiddag hun opwachting maken tijdens de kampioenskeuring. Waarin de aansprekende en zeer goed springende Kannan-zoon Juventus V G het kampioenslint kreeg omgehangen.

Gister waren er al vier hengsten uitgenodigd voor de kampioenskeuring, vandaag kwam daar nog eentje bij: de atletische Padock du Plessis-zoon Jukebox. In de kampioenskeuring stelde de hengstenkeuringscommissie hem als vierde op. Jukebox is gefokt uit de NMK-kampioene Bola en wist keer op keer te overtuigen met zijn techniek, afdruk en vermogen. Ten opzichte van zijn drie voorgangers had hij wat meer hengstuitdrukking en bespiering mogen hebben. In de kampioenskeuring eindigde de langgelijnde en heel voorzichtig springende Verdi-zoon Joyride als vijfde.

Ook kampioenshengst Juventus V G van de VDL Stud is gefokt uit een NMK-kampioene en hij wist op alle fronten te overtuigen. “De kampioen is een zeer compleet paard. Hij combineert een rijtypisch, langgelijnd model met een grote mate van voorzichtigheid, afdruk en techniek op de sprong. Juventus V G is bovendien heel interessant gefokt en heeft een hoge verwachtingswaarde”, lichtte juryvoorzitter Cor Loeffen toe. Met name vanwege zijn sterke afkomst bleef hij in de kampioenskeuring voor op de opvallend springende, sterk gemodelleerde Farfan M-zoon Jonkheer de Span (v. Celebration Z). Deze interessante hengst is goed ontwikkeld en heeft eveneens beide bezichtigingen weten te overtuigen met zijn excellente springmanieren. Op de derde plaats in de kampioenskeuring eindigde één van de publieksfavorieten van gister: de met veel afdruk en sprongafloop springende Jordan (v. Zapatero VDL) . Deze sterk gebouwde hengst valt op met zijn macht en vermogen.

19 hengsten verdienden vandaag in de tweede bezichtiging een uitnodiging voor de derde bezichtiging, waarin ze aansluitend aan de hand getoond werden. Alle 18 gepresenteerde hengsten kregen een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek. “We zijn heel blij met de hengsten die we hebben kunnen uitnodigen voor het verrichtingsonderzoek. Het gros daarvan heeft écht weten te overtuigen met het vrij springen en qua bloedlijnen vormt deze collectie een hele overtuigende”, aldus Cor Loeffen.

Bekijk hier de totoale uitslagen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bloemetje75, Bowo, CoronaLime, Kaatje_S, mala26, MizzMontana, xxPaige, Zomer en 1 bezoeker