Bokt.nl • Trekpaarden Bram en Noella Belgisch kampioen 2017
Pagina 1 van de 1

Trekpaarden Bram en Noella Belgisch kampioen 2017

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-01-17 15:46
door Nieuwsredactie
Trekpaard.net
Fokkerij


De Nationale prijskamp van het Belgisch Trekpaard ging door op 15 januari tijdens Agriflanders in Gent. Na de individuele reeksen volgden enkele opwarmertjes voor "the grand finale". De rubriek voor loten van drie werd gewonnen door familie De Brabander uit Evergem, gevolgd door de presentatie van de merrie en hengst met afstammelingen: Rani van Luchteren van Stal Van Doorselaere uit Drongen en Mathador van de Bouwhoeve van Jella en Rik Swinnen uit Tessenderlo. Allebei oud-kampioenen die nu na hun keuringscarrière ook hun fokprestaties lieten zien.

De reserve kampioenmerrie en derde op tal van vorig jaar waren ook nu weer present in het kampioenschap, ze bleven ook nu over bij de laatste drie, maar de volgorde veranderde. Vorig jaar derde, nu bekroond tot Belgisch kampioene 2017 : Noella van het Keiberghof van Eric Verwilst uit Deinze. Evita van 't Costershof van Johan Vereertbrugghen wist de plek van reserve kampioene te veroveren en verwees zo Lizet van het Kraayenhof van Koen Zwaenepoel naar de plek van derde op tal.

Fokker Marcel Asbreuk kon na Mathador nogmaals genieten tijdens het kampioenschap van de hengsten, daar was het immers zijn fokproduct Bram van de Bouwhoeve die de titel van Belgisch kampioenhengst opeiste. De nationale kampioenstitel bij de hengsten gaat zo voor het derde jaar op rij naar Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde. Als reserve werd Hely de la Vallée van Eddy Van Langenhove opgesteld en als derde op tal mocht Tim van 't Bos van Petra Verdoodt de piste verlaten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-01-17 01:26
door Akhal_Teke
En weer staartloos. 8)7