Veel kwaliteit bij Equisport Cup

Moderators: Warboel, MirandaT, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3590
Geregistreerd: 20-04-16

Veel kwaliteit bij Equisport Cup

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-16 14:28 Tip de Nieuwsredactie

bokt / kwpn rivierengebied
Afbeelding
Jos Hogendoorn met Habibi DVB Foto: Equigeniek paardenfotografieAfgelopen weekend is de Equisport Cup in Bergharen verreden. Met veel kwaliteit in de breedte en zowel bij de drie- als de vierjarigen een fantastische kopgroep was het deelnemersveld opvallend te noemen. De juryleden Jacques Verkerk en Laurens van Lieren konden daardoor veel hoge cijfers uitdelen.

Bij de vierjarigen was de winnaar Habibi DVB (Don Schufro x Johnson). Habibi DVB werd voorgesteld door Jos Hoogendoorn. De zoon van Don Schufro valt op door zijn kracht in beweging met een fantastisch achterbeen gebruik en een mooie houding. Zijn machtige galoppade werd beoordeeld met een 9,5. De negens voor stap, draf en algemene indruk zorgden samen met een 8,5 voor gedragenheid/souplesse en exterieur voor een prachtige eindscore van 89,5 punten.
Tweede werd de merrie Haley B (Bon Bravour x Jazz) die voorgesteld werd door Marlou de Ruyter. Haley B scoorde hoog door haar souplesse in beweging met een zeer goed voorbeengebruik, een mooi aansluitend achterbeen en een prachtig front. De opvallende merrie kreeg negens voor haar draf, gedragenheid/souplesse, algemene indruk en exterieur. Met een 8,5 voor stap en galop kwam ze uit op een totaalscore van 88 punten. Op de derde plaats eindigde RS2 Hot game (Easy Game x Florestan I) die gereden werd door Febe van Zwambagt. Met onder andere een 8,5 voor de draf, gedragenheid/souplesse en algemene indruk scoorde hij 82 punten.

De eerste plaats bij de driejarigen werd gedeeld door Inanda (Rock Forever x Olivi) en Immens-Ieni K (Dream Boy x Florencio). Beiden werden voorgesteld door Marlou de Ruyter, stalamazone van Paardencentrum De Dalhoeve. Inanda scoorde punten door haar gedragen manier van bewegen, met een prachtig voorbeengebruik en veel atletisch vermogen. Ze kreeg negens voor haar gedragenheid/souplesse en de algemene indruk. Haar draf, galop en exterieur werden beloond met een 8,5. Immens-Ieni K was in de ring erg fris, maar liet zich desondanks zeer goed zien. Ze galoppeert met veel afdruk en gedragenheid, beweegt met een opvallend goed achterbeengebruik en een mooie houding. Hiernaast heeft ze een prachtig exterieur.
Op een eveneens gedeelde derde plek volgden de twee hengsten Iristo (Apache x Houston) en Idool N (Bordeaux x Jazz) met 84 punten. Iristo liet zich onder het zadel van Martine van Vliet zien met veel balans, expressie, afdruk en houding. Hij scoorde dan ook meerdere negens en een 9,5 voor galop en gedragenheid/souplesse. In stap moet hij duidelijk nog meer tot ontspanning komen, wat zijn totaalscore drukte. Idool N viel op met zijn fantastische draf en makkelijke manier van bewegen. Hij scoorde onder andere een 9 voor de draf en een 8,5 voor gedragenheid/souplesse, algemene indruk en zijn exterieur.

Klik hier voor de volledige uitslag.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Natasja_, caddy, christaerik, EllisL, Horse_Driver, mabellean, mino1, vibabu en 12 bezoekers