Tien nieuwe springhengsten voor KWPN

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3399
Geregistreerd: 20-04-16

Tien nieuwe springhengsten voor KWPN

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-11-16 15:30 Tip de Nieuwsredactie

KWPN


Het KWPN-hengstenbestand is zojuist uitgebreid met tien interessante hengsten in de springrichting. Ook kwalitatief is het een veelbelovende groep, maar liefst 8 van hen scoorden boven de 80 punten.

Negen driejarige en één vijfjarige hengst mogen vanaf heden onder de KWPN-vlag dekken. De hoogste punten gingen naar de driejarige Cassini Gold-zoon Indian Gold (uit S.Zarah 11 stb pref van Germus R, fokker J.J. van Dijk) van Herman Seiger en Cees van den Oetelaar. Met 8,5-en voor de houding en balans, galop, techniek en aanleg en daarnaast 9’s voor zijn rijdbaarheid en instelling kwam hij uit op 84,5 punten. De vijfjarige Gomez TN (Zambesi uit Cilanta elite EPTM-spr van Verdi, fokkers H.J.H. Bonenkamp en Team Nijhof) kwam uit op een mooie score van 83 punten, dankzij een zeer constante cijferlijst. Hij heeft in het 21 dagen onderzoek veel progressie gemaakt.

"We zijn heel tevreden over de oogst en de progressie die de hengsten de afgelopen weken gemaakt hebben. De meeste hengsten die we hebben ingeschreven beschikken over goede reflexen, zijn vlug en springen functioneel. Dat zijn belangrijke eigenschappen voor de sport. Ook is het positief dat ze van interessante jonge en bewezen vaders afstammen en goede moederlijnen vertegenwoordigen", sprak Cor Loeffen als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie.

Met 82,5 punten gaven de getalenteerde hengsten Iniesta TN (Starpower uit Wennie stb van Padinus, f/g Familie Flamma), de scherpe It’s a Dream (Toulon uit Dirola elite IBOP-spr van Indoctro, fokker T. Goumans Hermus) en de sterk galopperende Idextro (Dexter R uit Odinethal ster van Indoctro, fokker H. Driessen) hun visitekaartje af. Op een mooie totaalscore van 82 kwam de interessante Denzel van ‘t Meulenhof-zoon Ipsthar (uit Vestha stb prest van Farmer, fokker J. Moerings) uit, en ook boven de 80 punten kwamen de jeugdige Idrigill (Kannan uit Wersina I ster IBOP-spr prok pref van Indoctro, f/g Jeroen Bakker, 81 ptn.) en Innovation (Van Gogh uit Athendra van Contendro I, fokker F.R. Sanktjohanser, 80.5ptn.).

De Heartbreaker-zoon Zambesi kreeg in één klap twee zonen ingeschreven, naast de vijfjarige schimmel Gomez TN is dat de goed gefokte Impala SMH (uit Bybalia SMH keur IBOP-spr sport-spr pref van Cardento, f/g Minne Hovenga, 76.5 ptn.). Met 78 punten rondde de Arezzo VDL-zoon Illusion (uit Bumanda keur IBOP-spr van Ukato, fokker W. Uenk).


ponyparadijs

Berichten: 15171
Geregistreerd: 12-09-05
Woonplaats: Noord-Holland

Re: Tien nieuwe springhengsten voor KWPN

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-16 06:46

Is er iemand die foto's heeft gemaakt?
Ben benieuwd naar It's a Dream, Iniesta en Innovation

Zjie's the One dressuur = Z1 + 8, springen = M +2 , SGW B +0
Fokker van het Bronzen Hengst veulen 2016 !Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Eef, Hobbyhorse, nuscaniels, Nynkex en 18 bezoekers