Skelton wil Global Champions Tour naar Londen halen

Moderators: Warboel, MirandaT, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3590
Geregistreerd: 20-04-16

Skelton wil Global Champions Tour naar Londen halen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-16 16:19 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Standard.co.uk
Afbeelding
Nick Skelton met Arko III. Foto: DearbhlaS


Olympisch goud-winnaar Nick Skelton staat achter de spectaculaire plannen om 's werelds meest prestigieuze springwedstrijd naar het hart van Londen te halen. De Longiness Global Champions Tour, een vierdaags evenement in 15 steden wereldwijd, zal volgend jaar eindigen bij de Royal Hospital Chelsea, mits de plannen worden goedgekeurd.

Het evenement staat bekend als de "F1 van de paardensport", en voorstanders van het plan zeggen dat de 15.000 bezoekers de lokale economie enorm kunnen stimuleren. De voorstanders hopen dat de locatie in Londen permanent in de Longiness Global Champions Tour kan blijven. Dit jaar vindt de Tour plaats in onder andere Shanghai, Rome, Parijs, Madrid, Miami en Doha. Vaste deelnemers zijn onder andere Charlotte Casiraghi, kleindochter van Princess Grace of Monaco, erfgenamen Athina Onassis en Georgina Bloomberg, Bruce Springsteen’s dochter Jessica, Sofia Abramovich, Eve Jobs en Jennifer Gates.

Skelton zegt: "Het is enorm belangrijk dat Londen op de kalender staat van een sportevenement van dit kaliber. Het Royal Hospital Chelsea zou een inspirerende locatie zijn om het succes van de Britse springruiters te vieren. Dit zal voortbouwen op het succes van de Olympische spelen in Londen 2012."

Een aanvraag voor een tijdelijke bouwvergunning voor tenten, stands en arena's is voorgelegd bij de Raad van Kensington en Chelsea. De Tour is al driemaal in Groot-Brittanië gehouden. De eerder gebruikte arena's, het Olympisch Park en de Horse Guards Parade zijn niet beschikbaar en het Syon Park in Brentford wordt te ver van het centrum geacht.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _bloempje01_, _Natasja_, christaerik, EllisL, Horse_Driver, mabellean, mino1 en 13 bezoekers