Bokt.nl • Springen pony's: Elize van der Mheen superieur in Neumünster
Pagina 1 van de 1

Springen pony's: Elize van der Mheen superieur in Neumünster

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-11-16 11:24
door Nieuwsredactie
KNHS


Elize van der Mheen was gisteren superieur in de Grote Prijs van Neumünster. De amazone uit Hoevelaken won met haar toppony Ensilla en reed Quaprice D’Astree, die tot voor kort door haar broer Rowen werd gereden, naar de tweede plaats.

Acht van de zestien combinaties in de Grote Prijs voor pony’s in de Holstenhallen plaatsten zich voor de barrage. Elize van der Mheen verbeterde als tweede starter met Ensilla de tijd van de Deen Theodor Linde met ruim vijf seconden. Alleen de Duitser Paul Bergen reed sneller dan Elize, maar moest met een springfout genoegen nemen met de vierde plaats. Met haar tweede pony Quaprice D’Astree reed Van de Mheen ook een foutloze barrage en de tweede tijd. Een unieke prestatie van Elize door op 1 en 2 te eindigen in de Grote Prijs.

Met Ensilla vormt Elize al jaren een combinatie met veel internationale ervaring. Quaprice D’Astree is ook al jaren op stal bij familie Van de Mheen en was al bijzonder succesvol met Rowen, die dit jaar op het EK individueel zilver won en vorig jaar als vierde eindigde.