KWPN tweede stamboek op WK eventing jonge paarden

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9567
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN tweede stamboek op WK eventing jonge paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-10-16 09:09 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / KNHS
Afbeelding
Merel Blom. Foto: Wikimedia commons.Met slechts 0,1 punt verschil is het KWPN als tweede stamboek geëindigd tijdens het WK eventing voor jonge paarden, achter het Selle Français stamboek. Het Selle Français behaalde 154,6 strafpunten en het KWPN 154,7. Het Irish Sport Horse Studbook eindigde op een derde plaats met 168,2 strafpunten.

De beste resultaten van de KWPN'ers bij de zesjarigen waren onder andere van Fire Fly met Christopher Burton en Jockey Club Fleurelle met Izzy Taylor en bij de zevenjarigen van Cooley Showtime met Jonelle Price. Bij het Selle Français had bij de zesjarigen Aktion de Belheme met Jean Lou Bigot het beste resultaat, gevolgd door Aquitain du Delta en Thomas Carlile. Bij de zevenjarigen had Vince De La Vigne met Astier Nicolas het beste resultaat.

In de zwaarste klasse kwamen voor Nederland Merel Blom met The Quizmaster (v.Albaran XX) en Sanne de Jong met Enjoy (v.Cartano) in actie. Vorig jaar waren deze combinaties goed voor een tweede en vierde plaats op dit kampioenschap voor zesjarigen. Blom begon met een goede dressuurproef waarmee ze op een zevende plaats kwam. Helaas verliep het in de cross niet zoals gepland en moest de amazone twee weigering incasseren. Daarmee zakte ze naar de staart van het klassement.

Sanne de Jong reed met Enjoy een nette proef waarmee de combinatie halverwege het deelnemersveld eindigde. De verschillen waren echter zeer klein en er stond een pittige cross voor de jonge paarden. Met een foutloze cross met slechts vijf strafpunten voor tijdsoverschrijding en een foutloos afsluitend springparcours klom de combinatie op naar plaats 19. De Jong: “Enjoy heeft het echt weer geweldig gedaan. Ik had vooraf gehoopt op een iets betere dressuurscore, maar dat zat er niet in. Ze liep netjes maar niet spectaculair genoeg. In de cross ging ze echt top, ze is niet groot maar heeft een super instelling. Ze vindt het crossen echt geweldig en kijkt en denkt super mee. Ik was de laatste in de cross, maar dan nog staat er langs de hele route nog steeds publiek dat je aanmoedigt. Dat maakt het extra speciaal. In het afsluitende springen liet ze ook nog even zien hoe fit ze is met een heel fijn foutloos parcours.” In het individuele klassement ging de winst bij de zevenjarigen naar de Duitse topamazone Ingrid Klimke met de Holsteiner merrie Weise Dune (v.Clarimo).

Merel Blom en Sanne de Jong hadden allebei ook een zesjarige meegenomen naar Frankrijk. Sanne verscheen met Flash aan de start, een nakomeling van Bustique uit dezelfde moeder als Enjoy (een Haarlem x Idiot’s Delight XX merrie). Na een goede dressuurproef en foutloze cross stond de combinatie knap zevende, helaas moest Sanne vlak voor de afsluitende keuring besluiten de grote Flash terug te trekken uit de wedstrijd omdat hij niet 100% fit was. De amazone laat weten dat hij inmiddels weer gezond en wel thuis op stal staat.

Merel Blom eindigde met Holsteiner Ceda (v. Aragon) in deze klasse na een iets mindere dressuur, maar sterke cross en foutloos springparcours op plaats 18. Willemina van der Goes was in de rubriek de derde Nederlandse die aan de start verscheen. Met haar KWPN fokproduct Fulco (v. Azteca VDL), eindigde de WK debutant als 28e. Het individuele goud ging naar de Australische topper Christopher Burton, nummer drie van de wereldranglijst, met de in Nederland gefokte Fire Fly (v.Zavall).

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Gerelateerd bericht
[VN] Sanne de Jong voorlopig vijfde op WK Le Lion d'Angers

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie