Bokt.nl • Evelyne Stoffel tijdelijk geschorst na positieve dopingtest
Pagina 1 van de 1

Evelyne Stoffel tijdelijk geschorst na positieve dopingtest

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-16 13:25
door Nieuwsredactie
Equnews


Vorige maand is tijdens de 100k CEI1* in Virton, Evelyne Stoffel haar paard Houkoumi G positief bevonden tijdens een FEI-drugtest. Het duo behaalde hier een derde plaats. Het paard werd positief bevonden op O-Desmethyltramadol, een actief metaboliet van tramadol. Tramadol wordt gebruikt als pijnstiller (analgeticum) bij matige tot ernstige pijn en als hoestprikkel-onderdrukker (antitussivum). Het is uitsluitend op recept verkrijgbaar. Het product staat op de lijst van de FEI verboden middelen (FEI Anti Doping en Gecontroleerde Medicatie Regelgeving).

Op basis van deze test heeft de FEI beslist Evelyne Stoffel tijdelijk te schorsen. Bovendien is de amazone ingelicht dat haar paard, Houkomi G, eveneens een schorsing is opgelegd van twee maanden.

De FEI verboden middelen lijst is opgesplitst in twee onderdelen. Gecontroleerde medicatie en Verboden medicatie. Gecontroleerde medicatie bevat de middelen die vaak worden gebruikt bij de behandeling van paarden, echter die eveneens uit het systeem verdwenen dienen te zijn bij het deelnemen aan wedstrijden. Verboden middelen leggen beslag op de effectieve doping.