[HE] Lol met je knol competitie – categorie Jeugd

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9296
Geregistreerd: 20-04-16

[HE] Lol met je knol competitie – categorie Jeugd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-16 09:41 Tip de Nieuwsredactie

bokt
Door Amke & Marijn


Horse Event 2016 zit erop! Misschien waren jullie erbij of hebben jullie meegeleefd via de live updates en foto’s van de Boktreporters. Het was een grootse, drukke, grotendeels zonnige en vooral indrukwekkende editie! Als Boktreporter-team Amke & Marijn mogen wij nog één keer verslag uitbrengen, van een clinic die volgens ons een eervolle vermelding verdient. Horse Event 2016 had namelijk een bijzondere primeur. Dit jaar konden we kijken naar de eerste editie van een speciale, anders-dan-anders wedstrijd: de Lol met je Knol Competitie!

In de aanloop naar HE2016 stonden de inschrijvingen open. “Heb jij een fantastische relatie met je paard of pony en is dat duidelijk zichtbaar? Doe dan mee!” luidde de oproep. Deelnemers kregen de kans om in een filmpje van maximaal één minuut te laten zien hoe zij plezier beleefden met hun paard of pony. Uit de categorieën Jeugd (t/m 16 jaar) en Volwassenen (v.a. 17 jaar) werden door een jury vijf finalisten gekozen. Op zondag 11 september streden zij op Horse Event om de eerste plaats, en bij de Jeugdcompetitie waren wij erbij!

Deelnemerlijst:
    1. Irene van Eijden & Naomi Kraaijenbrink met Gucci
    2. Nova Scholman
    3. Charissa Lagarde met Stitch
    4. Iris Rurenga met Kitty
    5. Hester de Hoop met Pellgrim

Volle bak
Als we komen aanrennen van onze vorige clinic, zien we dat de competitie een echte publiekstrekker is! De tribunes van de KNHS-hal, die ruim 600 zitplaatsen bieden, stromen langzaam vol. In de bak staan de Jeugd-deelnemers staan al opgesteld. Onze eerste gedachte: daar sta je dan, 16 jaar of jonger, een grote hal vol publiek, met de opdracht om vooral lekker ontspannen plezier te gaan hebben met je pony. Lijkt ons makkelijker gezegd dan gedaan!

Elke deelneemster krijgt drie minuten de tijd om de jury te overtuigen dat zij de beste band heeft met haar paard of pony. In die drie minuten mag alles uit de kast worden getrokken. Deelneemsters mogen de hele bak gebruiken, eventueel eigen attributen meenemen, en dat alles op zelfgekozen muziek.

De strijd barst los!

Het eerste duo lijkt van spanning geen enkele last te hebben! Irene en Naomi sturen hun prachtige zevenjarige Irish Sport Horse Gucci op alleen een neckrope over een springparcours. Gucci zet vrolijke oortjes op en draait op kleine aanwijzingen soepel zijn wendingen. Als kers op de taart klinkt er Spirit filmmuziek door de speakers. Ze worden opgevolgd door Nova, een kleine maar stoere meid, met een stoere en heel stuk grotere tinker! Ondanks het lengteverschil lijken deze twee met elkaar te kunnen lezen en schrijven. Ze maken een wandelingetje, stappen op het blok, en met een beetje hulp stijgt Nova op, om haar grote vriend eens lekker te borstelen. Vertederend plaatje!

Duo nummer drie, Charissa en Stitch, voeren de actie op. De palomino welsh x arabier showt de jambette, berggeit, een stukje horse agility en zelfs de capriole. Als Charissa op Stitch springt en aanzet voor een hindernis, gaat het even mis. Stitch laat het welsh-bloed naar boven komen, en stopt abrupt, waardoor Charissa een snoekduik maakt. Gelukkig zijn ze beide in orde, en springt Charissa er net zo makkelijk weer op. Stoer, en tja - bij lol met je knol hoort ook vallen en opstaan!

Deelneemster 4 heeft een bijzondere pony. Welshpony Kitty verloor door een oogziekte haar rechteroog, maar haar baasje Iris kon nog steeds alles met haar doen. Dat blijkt wel als ze vol vertrouwen samen door de KNHS-hal scheuren. Vanwege haar lengte kan Iris niet lang meer op Kitty rijden, maar gelukkig kunnen ze nog heel veel plezier beleven met vrijheidswerk en -dressuur. Als afsluiter van de act laat Kitty een indrukwekkende steiger zien, die “oohs” en “aahs” bij het publiek losmaakt.

Hester en Pellgrim hebben voorafgaand aan de wedstrijd pech gehad. Pellgrim liep zondag niet helemaal rad, waardoor ze het rijden achterwege moeten laten. In plaats daarvan doen ze de act in stap, met oefeningen aan de hand. De lieve schimmel kent allerlei vrijheidsdressuuroefeningen en volgt Hester overal op de voet, zonder zich iets aan te trekken van de drukte. Als dat geen bewijs is van een sterke band …

En de winnaar is …

De deskundige live-jury bestaat uit Jesse Drente (Showteam Nalanta), Carola Sneekes (TREC Nederland) en Tineke Bartels. Niet de minste namen! Na een kort beraad, is het tijd voor de prijsuitreiking. Degenen die een gat in de lucht mogen springen, zijn … Irene en Naomi! De jury was erg onder de indruk van de rust en het vertrouwen waarmee de meiden hun Gucci door het springparcours leidden. Zij vallen daarmee niet zomaar in de prijzen - zeg maar gerust dat ze ermee worden overladen! Als eerste prijs krijgen ze namelijk niet alleen een KNHS-zomerinstructieweek, maar ook nog een cheque t.w.v. 1150 euro van My Horse in 3D in hun handen. Daarmee kunnen ze Gucci laten vereeuwigen als een levensecht 3D-beeld! De tweede plaats gaat naar Hester met Pellgrim, en Iris en Kitty worden beloond met een mooie derde plaats.

Zie jij jou en je paard of pony ook meedoen aan de Lol met je Knol Competitie? Houd dan de inschrijvingen voor HE2017 in de gaten!

De winnende inzendingen en nieuwe avonturen van de finalisten zijn te zien op Instagram en Youtube.
Charissa & Stitch: Instagram @naturalstitch Youtube Naturalstitch
Iris & Kitty: Instagram @welshatliberty Youtube LibertyNakita


Afbeelding

Afbeelding

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


melody7

Berichten: 13373
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: [HE] Lol met je knol competitie – categorie Jeugd

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 11:23

Leuk verslag! :)

Mijn cavia's volgen? Dat kan! Facebook: Guinea Pigs Adventures Dagelijks op instagram: Klik

Moondust

Berichten: 250
Geregistreerd: 29-10-06
Woonplaats: Twente

Re: [HE] Lol met je knol competitie – categorie Jeugd

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 11:30

Nog een kleine toevoeging voor de liefhebbers: tweede plaats-winnares Hester is op Instagram te vinden als pellie.parreli.

Melody7, dankjewel!

Ir111

Berichten: 10833
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Re: [HE] Lol met je knol competitie – categorie Jeugd

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 18:00

Andere toevoeging; de tinker is een merrie. :D

Leuk verslag verder!!

KittyDylan

Berichten: 8036
Geregistreerd: 08-09-13
Woonplaats: Kessel (LB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 19:38

Heerlijk die Iris en Kitty _O-
*heet ook Iris en pony heet ook Kitty*

Heel leuk stukje! Wij waren op zondag al eerder weg dus niet gezien.

Just Wibbly Wobbly Timey Wimey It

[KS-MK] Welsh Mountain veulens voor 2022 verwacht

liliekska

Berichten: 4177
Geregistreerd: 07-03-12
Woonplaats: Haarlemmermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 22:30

Nog 1 toevoeging/opmerking, Carola Sneekes is niet van TREC nederland, die doet namelijk voltige xd

Verder een heel leuk verslag!

Faith can move mountains


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aeva, belle_boef, Cowgirl, Dennis, Femia, kamsel, SemrushBot, Talindos, Ubermetrics, Vagabondo en 10 bezoekers