Bokt.nl • Harrie Smolders' Regina Z met pensioen
Pagina 1 van de 1

Harrie Smolders' Regina Z met pensioen

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-10-16 15:17
door Nieuwsredactie
Bokt.nl / www.worldofshowjumping.com


De zestienjarige Rex Z-merrie Regina Z gaat met pensioen.

De bruine merrie maakte furore onder Harrie Smolders. Onder hun prestaties hoorden onder meer een eerste plaats op de CSI 5* in Shanghai, Lausanne, Londen, Valkenswaard, Falsterbo, Hong Kong, Basel, Doha, Estoril, Mechelen, Rotterdam en vele andere locaties. In 2015 wonnen ze nog de Longines Global Champions Tour in Shanghai.

Smolders schreef op zijn Facebookpagina:
"Regina was jarenlang mijn meest winnende paard. We boekten samen zoveel mooie overwinningen. Het was echter geen liefde op het eerste gezicht. Door je koppige karakter hadden we vele communicatieproblemen. Het duurde meer dan een half jaar voordat ons partnerschap groeide samen. Maar zodra we elkaar begrepen en op het moment dat je wist hoe het spel werkte, was iedereen op de hoogte van onze vaardigheden.

Je had de beste voorbeentechniek van alle paarden die ik ooit heb gereden, daarnaast was je draaien onnavolgbaar. Je hart was groter dan dat van welk paard dan ook. Ook als de hindernissen zo hoog waren dat ze buiten je mogelijkheden lagen, sprong je ze zonder aarzelen. Je geloofde in jezelf en maakte onmogelijke dingen realiteit. Je vechtersmentaliteit gaf ons veel fans en een heel speciale band.

We wonnen wedstrijden overal ter wereld, ook Grand Prix's, Nations Cups, wereldbekerwedstrijden, je deed twee wereldbekerfinales, won een Global Champions Tour en je was voor vele jaren de aanvoerster van de Z ranking.

We konden altijd op jou rekenen. Je maakte de eigenaar Jos Verlooy Senior, fokker Jan Wilms en het hele Eurohorse team telkens weer zo ontzettend trots. Zelfs onze laatste wedstrijd wonnen we, want natuurlijk wilde jij eindigen in stijl.

Dank je wel Regina, en iedereen die mijn carrière met haar zo geweldig maakte. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in je leven. Hopelijk wordt je net zo succesvol in de fokkerij. Maar eigenlijk twijfel ik daar niet aan: je bent een geboren winnaar!"

Re: Harrie Smolders' Regina Z met pensioen

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-10-16 15:54
door Kaitlyn
Wat een prachtige ode voor dit bijzondere paard! <3

Re: Harrie Smolders' Regina Z met pensioen

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-10-16 17:16
door Rindin
Mooi geschreven!

Re: Harrie Smolders' Regina Z met pensioen

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-10-16 18:38
door bastiaan02
Heel mooi! Kippenvel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-10-16 20:35
door Iris_92
Prachtig!

Re: Harrie Smolders' Regina Z met pensioen

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 12:19
door BoydS
Heel mooi geschreven!!

Re: Harrie Smolders' Regina Z met pensioen

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 15:02
door 0407Tamar
<3 :wave:

Re: Harrie Smolders' Regina Z met pensioen

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 15:18
door Jester_
<3