Bokt.nl • Djorn van de Demro Stables aangewezen voor verkort onderzoek
Pagina 1 van de 1

Djorn van de Demro Stables aangewezen voor verkort onderzoek

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-16 19:30
door Nieuwsredactie
KFPS


De zevenjarige Djorn van de Demro Stables is dinsdag aangewezen voor het verkorte onderzoek. De Jorn 430-zoon (uit een Kroon en Sport merrie van Maiko 373) was de enige van de zes gepresenteerde sporthengsten die de jury voldoende kon overtuigen. Eerder slaagde Djorn er tot twee keer toe niet de stamboekstatus te verwerven via het reguliere traject. Het afgelopen jaar maakt hij echter grote indruk met Peter Spahn. In de Prix St Georges scoorde hij hoge percentages en bij de voorselectie voor het WK voor jonge dressuurpaarden reikte hij afgelopen zomer tot de halve finales.
Het verkorte onderzoek zal eind november van start gaan, gedurende de laatste twee weken van het Centraal onderzoek. Djorn zal dan gezelschap krijgen van Lex oet Oale Kloosterveen (Brandus 345 x Nikolaas 310), die vorig jaar halverwege het verkorte onderzoek moest staken als gevolg van een blessure.

Voor het reguliere onderzoek werden 19 hengsten ingecheckt, na een presentatie onder het zadel en een exterieur- en veterinaire keuring. De hengst Nanne fan 'e Koaten (Thorben 466 x Rindert 406) werd op advies van de jury teruggetrokken, terwijl collega instromer uit 2015 Marco fan Starking (Dries 421 x Sape 381) als gevolg van onregelmatige beweging niet geaccepteerd werd.

Re: Djorn van de Demro Stables aangewezen voor verkort onderzoek

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-16 20:47
door dushishoeve
Een aanwinst voor het stamboek !!! Al hadden er van mij meer sporthengsten aangewezen mogen worden !