Bokt.nl • Vijfentwintig hengsten goedgekeurd bij Zangersheide
Pagina 1 van de 1

Vijfentwintig hengsten goedgekeurd bij Zangersheide

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-09-16 09:49
door Nieuwsredactie
Bokt.nl / Galop.be

In het domein Zangersheide in Lanaken (Belgiƫ) is de gelijknamige stoeterij gevestigd. In 1992 is tevens het Studbook Zangersheide opgericht. Zangersheide wilde vooruitgang boeken in de springpaardenfokkerij en loopt voorop in het ontwikkelen van voortplantingstechnieken. Het Studbook Zangersheide is een open stamboek voor springpaarden. Het biedt springpaarden van andere rassen de mogelijkheid om via een keuring in aanmerking te komen voor erkenning (goedkeuring) door het Studbook Zangersheide.

Afgelopen weekend vond de keuring van 2016 plaats en zijn er 25 nieuwe hengsten goedgekeurd. Tijdens de hengstenkeuring worden de hengsten gekeurd op het exterieur en de springaanleg. Met name het springvermogen van de hengst telt zwaar mee in de keuring. De hengsten moeten, afhankelijk van hun leeftijd, een exterieurkeuring aan de hand ondergaan en een parcours springen. De twee- en driejarige hengsten moeten vrij springen, en de oudere hengsten moeten onder de man een parcours afleggen. Oudere hengsten kunnen worden vrijgsteld van het springen van een parcours op basis van behaalde sportprestaties.

Vier tweejarigen, tien driejarigen en elf oudere hengsten werden goedgekeurd. Bij de tweejarigen waren dit na het vrij springen Cabo Frio DV Z (Cavalo Z) en Eames de Hus (Conrad). Bij de driejarigen ging het om Be The Freak JT Z (Balou du Rouet), Amadeo vh Vossenhof (Asca Z) en Spartacus from Second Life Z (Stakkato). Bij de zadelproef werden nog vier hengsten aanvaard. Uit het WK en de Sires zijn aanvaard: Grandorado TN (Eldorado vd Zeshoek), Contatour JP (Clinton), Inonstop vh Voorhof (Nonstop), Garlic vh Kapelhof (Tauber vh Kapelhof), Capano Z (Carthago Z), Gentleman (Guidam) en Casano de Beaufour (Kashmir vh Schuttershof).

Klik hier voor de volledige uitslag.