Regels en richtlijnen [VN] voorpagina nieuws

Moderators: EvelijnS, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

Moderators

Berichten: 109
Geregistreerd: 13-03-18

Regels en richtlijnen [VN] voorpagina nieuws

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-02-15 13:03 Tip de Nieuwsredactie

Nieuwsredactieleden

Klik hier voor een actueel overzicht van onze nieuwsredactieleden.

Hoofd nieuwsredactie: Lalidan

Beeldredacteur nieuwsredactie: Marjo

Motivatie/toelichting forum
Nieuws, voor Bokkers en deels door Bokkers

Zoals jullie zien heeft Bokt een nieuwspagina. De bedoeling van deze voorpagina is dat er nieuwsberichten geplaatst worden, geschreven door onze nieuwsredactie.

Het plaatsen van berichten
Het plaatsen van nieuwsberichten is voorbehouden aan de leden van de nieuwsredactie. Heb je echter zelf nieuws op zowel lokaal, nationaal als internationaal niveau wordt het zeer gewaardeerd wanneer je dit nieuws doorgeeft aan de NR. Dit kan d.m.v. het sturen van een PB aan de nieuwsredactie of naar 1 van de NR leden. Tevens zijn community-nieuwsberichten welkom. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een groep Bokkers, deelname aan of winnen van belangrijke wedstrijden en bijzondere acties of initiatieven van Boktleden.
De NR zal, bij interesse in jouw aangeleverde nieuws, een bericht maken, en jouw naam vermelden bij dit bericht.

Foto's bij berichten plaatsen
Foto's van eigen hand mogen geplaatst worden. Andere foto's zijn uitsluitend toegestaan met uitdrukkelijke toestemming van de fotograaf. Alle andere foto's zullen worden verwijderd!

Voorpagina
Dagelijks plaatst de nieuwsredactie in onderling overleg enkele topics op de voorpagina.

Lid worden van de nieuwsredactie
Met enige regelmaat ontvangen wij aanbiedingen van Bokkers die graag hun steentje willen bijdragen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Mocht je interesse hebben om onze nieuwsredactie te komen versterken, kun je een PB sturen of een mail naar nieuwsredactie@bokt.nl.
Je dient bij voorkeur te voldoen aan de onderstaande criteria:
  • Gevoel voor de Nederlandse taal;
  • leeftijd van minimaal 18 jaar;
  • actieve aanwezigheid op VN;
  • affiniteit met nieuws en actualiteiten;
  • kennis van de VN-regels en het toepassen daarvan.

Bokt correspondenten
Overigens zijn we doorlopend op zoek naar Bokt correspondenten. Als je naar een (groot) evenement gaat, bijvoorbeeld een keuring of meerdaags landelijk evenement op nationaal niveau, vinden we het altijd leuk om daar een (zelfgeschreven) artikel over te krijgen – conform de eerdergenoemde richtlijnen. Maar ook artikelen over kleinschalige evenementen, zoals een Trecwedstrijd worden op prijs gesteld. Het handigst is dat je in dit geval eerst even een privé-bericht (PB'tje) stuurt naar een nieuwsredactielid met de melding dat je naar een evenement, keuring, o.i.d. gaat. Op deze manier kan de nieuwsredactie er rekening mee houden. Er is geen richtlijn voor de hoeveelheid artikelen die je als Bokt correspondent aan hoeft te leveren, wel stellen we het op prijs als het aanleveren met enige regelmaat gebeurt. Je krijgt dan tevens toegang tot het Nieuwsteam forum, hier overleggen en bespreken de Bokt correspondenten en de Nieuwsredactie artikelen, evenementen en gebeurtenissen die interessant zijn voor de Nieuwspagina's.

Berichten over Rhino
Voortaan zijn alle topic's op VN over een Rhino of droes uitbraak voorzien van een slotje. Met regelmaat merken we dat er in dergelijke topic's een hoop gespeculeerd wordt over de uitbraak, de locatie en de verspreiding. Deze speculaties zorgen vaak voor angst en paniek. Om dit te voorkomen worden alleen bevestigde berichten die van een betrouwbare bron af komen geplaatst en zijn deze voorzien van een slotje.
Wanneer een bericht over Rhino uitbraak bevestigd is, zal het nieuwstopic op de voorpagina geplaatst worden.

Spelfouten
Soms gebeurt het wel eens dat er in een nieuwsbericht op VN een type-, spel- en/of grammaticafout staat. Hoewel we jullie hulp en oplettendheid enorm waarderen is het niet de bedoeling deze fouten in het topic zelf te melden. Dit is namelijk offtopic en zal verwijderd worden. Mocht je een dergelijke fout zien en wil je deze melden dan kun je dit doen d.m.v. van het knopje "foutje gespot", welke je bij elk nieuwsbericht kunt vinden. Via deze knop kom je in een speciaal meldtopic terecht. Zowel de nieuwsredactie als het moderatorteam checkt dit topic dagelijks en zullen indien nodig, de fout aanpassen.

Commentaar op het nieuws en op bijbehorende foto's
Opmerkingen over of het betreffende onderwerp wel of niet past op VN zijn offtopic en worden verwijderd. Ook dit kun je melden bij één van de Nieuwsredactieleden: "tip de nieuwsredactie". Zij zullen dan het betreffende onderwerp (nogmaals) bespreken en eventuele acties ondernemen. Rijtechnisch commentaar op begeleidende foto's is evenmin de bedoeling. Dergelijke reacties zijn offtopic of leiden af van de inhoud van het nieuwsartikel.


Speculaties
In een nieuwsbericht zijn alleen echte feiten toegestaan. Om onwaarheden te voorkomen zijn speculaties dus niet toegestaan. Denk daar over na voordat je een reactie plaats als "Oh dat paard zal wel naar Anky gaan". Voor je het weet denkt men dat dit de waarheid is en gaat deze speculatie een eigen leven leiden.
Speculaties zullen altijd worden verwijderd.


Graag willen we je, hopelijk ten overvloede, nog wijzen op de algemene regels die op Bokt gelden.
Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, schroom dan niet om een pb'tje te sturen naar een nieuwsredactielid.

Enorm bedankt voor de moeite om deze charter te lezen en veel plezier op VN!
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 25-08-20 09:35, in het totaal 41 keer bewerkt
Reden: Charter aangepast


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Mjelleke en 1 bezoeker