"Alf" van Laura Tomlinson na Olympia met pensioen

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gem

Berichten: 16636
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

"Alf" van Laura Tomlinson na Olympia met pensioen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-13 23:37 Tip de Nieuwsredactie

http://www.horseandcountry.tv / http://www.bokt.nl


Afbeelding
Mistral Hojris
Foto: http://www.sjoert.com

Tijdens het internationale concours van Olympia, Londen, zal de Britse Laura Tomlinson een eerbetoon doen aan haar aloude dressuur-partner Mistral Hojris, beter bekend als "Alf", die na deze wedstrijd van zijn pensioen gaat genieten.

Laura en Alf hebben bijgedragen aan de moderne Britse dressuur. Het formidabele duo brak in 2005 door in het internationale dressuurcircuit en mede door hen is de sport in Groot Brittanniƫ weer op de kaart gezet.

Laura en Alf's medaillereeks begon tijdens de Europese Kampioenschappen 2005 voor Junioren en Young Riders in Barzago (Italiƫ), waar ze teamzilver en individueel brons won.
De meest opmerkelijke prestaties van het duo waren echter het teamzilver en individueel brons op het EK in Windsor (Engeland) in 2009, drie zilveren medailles tijden de Wereldruiterspelen, Kentucky (USA) in 2010, teamgoud en individueel brons tijdens de CHIO Rotterdam en het meest recent: teamgoud en individueel brons tijdens de Olympische Spelen in Londen, 2012.

Over de inmiddels 18-jarige ruin, die ze samen met haar ouders in eigendom heeft, zegt Laura: "Alf heeft mij en mijn familie zoveel plezier gegeven al die jaren, en in het bijzonder tijdens de vier keer dat we in Olympia reden. Mijn inziens heeft hij zijn pensioen ruimschoots verdiend."

Op 17 december zal Alf zijn laatste ronde doen tijdens het avondprogramma. Zo zal zijn pensionering gevierd worden waarmee een eind gemaakt wordt aan acht jaar succesvolle partnerschap, waarbij ze de harten van vele dressuurfans gestolen hebben en dat de Britse dressuur naar een nieuw niveau gebracht heeft.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, marga1, xxCYNNxx en 20 bezoekers