Haflingerhengst Star overleden

Moderators: Amaryllis, Hanmar, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

Sammie

Berichten: 71599
Geregistreerd: 04-06-03

Haflingerhengst Star overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-13 12:22 Tip de Nieuwsredactie

http://www.bokt.nl
Ingezonden door Bokker Ine23


Afbeelding
Star is dertig jaar geworden
Foto: © Ine23
Gisteren is de haflingerhengst Star (Stürmer x Afghan liz) ingeslapen vanwege ouderdomsproblemen. Star is op 8 februari 1983 geboren in Oostenrijk bij dhr. Schellhorn. Op tweejarige leeftijd is hij bij de familie Henk de Brouwer terecht gekomen, alwaar hij zijn hele leven zou blijven. Eerst in Nederland en na de verhuizing van enkele jaren geleden in Meerle, België. Daarmee is er een hele generatie van de familie opgegroeid met Star.

In België en Nederland zijn er acht goedgekeurde zonen en twaalf goedgekeurde kleinzonen, waarvan Strizzi van de Heksenketel, Strato en Stender van de Bosrand de bekendste nakomelingen zijn. In Duitsland lopen er in totaal 27 goedgekeurde zonen en kleinzonen rond. In totaal zijn er van Star 1.500 nakomelingen bekend, voor een Haflinger is dit een ongekend hoog aantal.

Star is in 2008 voor het leven goedgekeurd. Tevens ontving hij de, binnen het Haflingerstamboek hoogst haalbare, 1A premie.

“De laatste jaren van zijn leven heeft hij mogen doorbrengen samen met de merries en veulens op de wei. Star was de grote baas van stal en een grappenmaker eerste klas. Hij werd zo graag gezien. Voor Henk was hij alles, zijn grote trots, zijn maatje. Het verdriet zal dan ook groot zijn. Zoals Star was er maar één.”, aldus een bekende van de familie De Brouwer.

Star is dertig jaar oud geworden.

Reageren mag hier.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Esther_r20, Felixity, Frieya, froukje_, Kimberly520, M_Vainqueur, Reinie, SaraViavia, Shivaya, U2andI, Vagabondo en 31 bezoekers